Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων Κωνσταντίνο Καράμπελα απέστειλαν οι γυναίκες Δημοτικοί Σύμουλοι όλων των παρατάξεων ζητώντας του να επιληφθεί ώστε να σταματήσει να υποβιβάζεται το επίπεδο των συνεδριάσεων.

Την επιστολή υπογράφουν με αλφαβητική σειρά οι: Ντιάνα Κοροβέση, Κατερίνα Λουκά, Κατερίνα Μπαμπαλού, Ελένη Ρήγα και Γιάννα Ρήγα.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Μετά από την πολύμηνη συμμετοχή μας στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, οι εκλεγμένες δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων αποφασίσαμε να σας θέσουμε κάποια θέματα που αφορούν πρωτίστως στη συμπεριφορά που οφείλουμε να έχουμε όλοι μας σε αυτό το Σώμα και δευτερευόντως σε κάποια ζητήματα λειτουργίας – αν και γνωρίζουμε ότι τα τελευταία θα συζητηθούν στη σύσκεψη για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας.

  1. Κατ’ αρχάς θεωρούμε αυτονόητο τον σεβασμό απέναντι σε κάθε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε οποιονδήποτε συμμετέχει κατά περίσταση σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα ζητούμε να μη γίνονται αποδεκτά οποιαδήποτε σεξιστικά ή ρατσιστικά σχόλια, που μετατρέπουν ένα συμβούλιο σε χυδαίο “reality”, για τα οποία αν δεν ζητηθεί άμεσα συγνώμη, να αφαιρείται ο λόγος από τον ομιλητή ή ακόμα και να αποβάλεται σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του.
  2. Να προσδιοριστεί επακριβώς ο όρος “επί προσωπικού”, έτσι ώστε να μη δίνεται το πρόσχημα να παίρνει το λόγο όποιος επιθυμεί απλά και μόνο για να κάνει διάλογο ή σε ορισμένες περιπτώσεις απλά να προβληθεί.
  3. Απαιτούμε απόλυτη νηφαλιότητα στους συμμετέχοντες κατά τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου και δη όταν θέλουν να θέσουν ζητήματα ή ερωτήματα για κάποιο θέμα.
  4. Να αφαιρείται ο λόγος σε όποιον επαναφέρει θέμα το οποίο έχει “κλείσει” με ψηφοφορία.
  5. Να μη γίνεται κατάχρηση χρόνου από τους ομιλητές με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να υπερβαίνουν κατά πολύ τον εύλογο, όπως για παράδειγμα τις τέσσερις ώρες, χρόνο. Σεβόμενες απόλυτα το θεσμικό μας ρόλο αλλά και υπενθυμίζοντάς σας ότι θυσιάζουμε – όπως όλοι και όλες μας άλλωστε – μέρος του προσωπικού μας ελεύθερου αλλά και επαγγελματικού χρόνου, σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψιν σας, τόσο εσείς ως υπεύθυνος διεξαγωγής των συνεδριάσεων, όσο και οι λοιποί συνάδελφοι τις επισημάνσεις μας.

Με εκτίμηση
(ακολουθούν οι υπογραφές)