Για μία ακόμα φορά ο Κλεάνθης Βαρελάς, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Μαζί με Όραμα” και με αφορμή τις πρόσφατες ανατινάξεις τραπεζικών μηχανών διανομής μετρητών, έθεσε το θέμα της εγκληματικότητας στο δήμο Μεγαρέων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Οκτωβρίου 2019.

Το θέμα έχει ανακινηθεί πολλές φορές από τον κ. Βαρελά δοθέντος ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί βασικό πυλώνα στο πρόγραμμα του συνδυασμού του.
Μεταξύ των ενεργειών του είναι η επιστολή στον Πρωθυπουργό στις 14 Οκτωβρίου 2016 έως και το υπόμνημα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη στις 30 Ιουλίου 2019. Όλες οι ενέργειες έχουν ως κοινό παρανομαστή την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την  βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Το πρόσφατο κρούσμα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέγαρα τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2019, που θα μπορούσε να είχε τραυματίες ή νεκρούς, δείχνει ότι η περιοχή είναι ανοχύρωτη στις ορέξεις των εγκληματιών που δρουν ανενόχλητοι και με περίσσιο θράσος. Έτσι, κατά την εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Βαρελάς κατέθεσε πρόταση να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα «συζήτηση και λήψη απόφασης για την ασφάλεια και την αστυνόμευση στο δήμο Μεγαρέων» όπου θα κληθούν να παρευρεθούν οι βουλευτές της Δυτικής Αττικης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, συλλογικοί φορείς και οι πολίτες.
Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμφώνησαν.

Σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρεται: “Η ανοχή της κοινωνίας στο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί έχει φτάσει στα όρια του. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα περιορισμού της εγκληματικότητας ώστε να μην αναγκαστούν οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους”.