Σε συνεδρίαση καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων τη Δευτέρα 7 Μαΐου προκειμένου να εκφέρει γνώμη για το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης 1» του Υπουργείου Εσωτερικών και το οποίο αφορά μεταξύ άλλων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού.

Η συνεδρίαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθόσον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλούνται να κρίνουν με γνώμονα μόνο την πολιτική και να πάρουν θέση για το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τις διατάξεις του Κλεισθένη σχετικά με τον τρόπο εκλογής των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων.

Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει ταχθεί εναντίον του εν λόγω νομοσχεδίου έχοντας χαρακτηρίσει αυτό ως απαράδεκτο ως προς τις προβλέψεις του σχετικά με την Τ.Α πρώτου βαθμού.

Ταυτόχρονα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δηλώσει ότι όταν σχηματίσει κυβέρνηση θα καταργήσει τις σχετικές διατάξεις.

Αναπόφευκτα λοιπόν το νομοσχέδιο αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δύο διαφόρων πολιτικών τρόπων σκέψης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.  Προς τούτο και το ενδιαφέρον με το οποίο αναμένεται η συνεδρίαση.