Άνοιξε ο δρόμος για την διάνοιξη του πεζοδρόμου στην θαλάσσια πλευρά της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο με την αποδοχή των όρων τους οποίους θέτει το Γενικό Επιτελείο Στρατού από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων, στη συνεδρίασή του της 18/7/2018, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποδοχή των όρων του ΓΕΣ και έτσι ανοίγει η φάση έκδοσης των αδειών και της υλοποίησης του έργου.

Η διάνοιξη του δρόμου στο σημείο αυτό αποτελεί αίτημα της κοινωνίας της Νέας Περάμου από τον καιρό που κατασκευάστηκαν τα σχολεία στην θέση ακρογιάλι όταν αναζητήθηκε ασφαλής πρόσβαση των μαθητών και όχι μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Ήταν ένα περίπλοκο θέμα το οποίο αν και χαρακτηριζόταν από την ισχυρή βούληση της τοπικής κοινωνίας και την συγκατάθεση των πολιτικών προϊσταμένων της Εθνικής Άμυνας προσέκρουε σε πρακτικούς λόγους εκ μέρους των στρατιωτικών.

Η διάνοιξη δρόμου μέσα στον χώρο ενός στρατοπέδου θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος είχε χρηματίσει και Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού, ο πεζόδρομος θα κατασκευασθεί με μέριμνα των Στρατιωτικών Υπηρεσιών, δηλαδή σχεδιασμός, έκδοση των σχετικών αδειών και εκτέλεση. Ο Δήμος Μεγαρέων θα διαθέσει τα υλικά το κόστος των οποίων προϋπολογίζεται να ανέλθει στις €186 χιλιάδες και περιλαμβάνει την κατασκευή μανδρότοιχου και επιχωματώσεις της θάλασσας σε διάφορα σημεία.

Η δαπάνη των υλικών θα καλυφθεί από «μυστικούς χορηγούς», σύμφωνα με την διατύπωση του Δημάρχου.

Η χρήση του πεζοδρόμου θα γίνεται από μαθητές και συνοδούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και δεν θα υπάρξουν μπάρες ούτε φυλάκια ελέγχου.

Αντίθετη άποψη είχε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης ο οποίος ψήφισε αρνητικά στην αποδοχή των όρων με το αιτιολογικό ότι οι όροι δεν ικανοποιούν την επιθυμία της κοινωνίας να δημιουργηθεί άξονας αναψυχής και σύνδεσης δύο περιοχών της Νέας Περάμου.

Λευκή ψήφο κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Λέλης στον οποίο ο Δήμαρχος δεν αποκάλυψε τα ονόματα των χορηγών οι οποίοι θα προσφέρουν τα χρήματα για τα υλικά.

Ενθουσιασμός επικράτησε μεταξύ των εκπροσώπων της Νέας Περάμου στο Δημοτικό Συμβούλιο Σ.Ν. Φωτίου και Ε. Κοσμόπουλο οι οποίοι μίλησαν για ιστορικής σημασίας απόφαση και επίτευγμα της διοίκησης Σταμούλη.

Επιφυλάξεις για την πραγματοποίηση του έργου εξέφρασε ο Σ.Κ. Φωτίου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Καμμένο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Κουβέλη και τον Βουλευτή Πάντζα για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω εξέλιξη.