Ομάδα δημοτών οι οποίοι κατοικούν στον νότιο τομέα των Μεγάρων παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Φεβρουαρίου 2017 και έθεσαν με έμφαση το θέμα της εγκληματικότητας η οποία μαστίζει τον Δήμο.
Εκπρόσωπος των κατοίκων αφηγήθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους προσωπικές εμπειρίες της από απόπειρες διάρρηξης όπως επίσης μετέφερε εμπειρίες άλλων θυμάτων διαρρήξεων και κλοπών.

Ζήτησε τουλάχιστον να φωτισθεί η περιοχή της επαρκώς γιατί το σκοτάδι το οποίο επικρατεί ενθαρρύνει τα περιστατικά διαρρήξεων.

Ο Δήμαρχος  κ. Σταμούλης εξέφρασε την κατανόηση και την συμπαράστασή του προσθέτοντας ότι η ασφάλεια των δημοτών είναι ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει την Διοίκησή του διαρκώς και ότι έχει αφιερώσει τον περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα με συσκέψεις και παραστάσεις στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«¨Η αστυνόμευση», είπε «είναι ένα θέμα το οποίο υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του Δήμου» και πρόσθεσε ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων «το πρώτο Τμήμα το οποίο θα ενισχυθεί θα είναι αυτό των Μεγάρων»

Για την ανάγκη να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας συμφώνησαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  με τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Γιάννη Μιχάλαρο να προτείνει τα εξής:

Ι.. Μιχάλαρος: «Να υπερβούμε τις ενέργειες της αστυνομίας. Να δούμε μήπως με σεκιούριτι ή ηλεκτρονικά μέσα να κάνουμε κάτι»