Ολοκληρώθηκε η «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016», πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο οποίο συμμετείχε και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων με σκοπό προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας των παιδιών.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 125 βιβλιοθήκες – μέλη του  Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.EJEREYNHTHS
Συμμετείχαν παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών και έλαβαν μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι το οποίο αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων ανέλαβε να υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις, συνολικά 15, οι οποίες έδωσαν την δυνατότητα στα παιδιά να πάρουν μια γεύση από τον πλούσιο κόσμο της βιβλιοθήκης και του βιβλίου.
Οι συμμετέχοντες «ταξίδεψαν» στο παρελθόν και στο μέλλον, ασχολήθηκαν με το περιβάλλον, άκουσαν μουσική, είδαν κινηματογράφο, επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους, το αρχαιολογικό μουσείο και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Οι διοργανωτές Ευχαριστούν τους εθελοντές Γιάννη Μωραΐτη, Μαίρη Κέλλη, Σπύρο Μπερδελή, Γεωργία Καλοδίκη, Παρασκευή Μπράβου, Τάσο Πανταζή, Νίκο Πατσίρη, Τάσο Λουκά, Βασιλική Μανέτα, Μαρία Παπαγιάννη, Βίκυ Φατούρου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για την ουσιαστική βοήθεια τους.

Ευχαριστούν επίσης τους γονείς για την συμπαράσταση και τα παιδιά για την συμμετοχή τους.

Στις 15 και 16 Σεπτέμβρη, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα πραγματοποιηθούν οι τελετές λήξης του προγράμματος.