Δεν αναδείχθηκε ούτε και χτες 16 Ιουνίου 2016 Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης κατά την συνεδρίαση SYMPARASTATHSτου Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων.
Υπήρξαν 6 υποψήφιοι: Λουκία Μαστρανδρίκου δικηγόρος, Γεωργία Μουρτζούκου δικηγόρος, Πηνελόπη Μουρτζούκου νομικός, Κατιάννα Σταμπόλα δικηγόρος, Γιώργος Σχινάς έμπορος, Δημήτρης Χατζήνας διευθυντικό στέλεχος της Δημόσιας Δοίκησης.

Ήταν η πέμπτη άκαρπη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού κανείς από τους έξι υποψήφιους δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.
Κατά την διαδικασία οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την υποψηφιότητά τους. Ιδιαίτερα ο κ. Χατζήνας επέμεινε να γίνει η αυτοπαρουσίαση των υποψηφίων ώστε με αυτόν τον τρόπο οι Σύμβουλοι να αντιληφθούν το κύρος και την εγνωσμένη αξία του υποψηφίου όπως ορίζεται από τον νόμο.

Στην ψηφοφορία ψήφισαν 24 Σύμβουλοι και  οι υποψήφιοι έλαβαν τις εξής ψήφους:

Μαστρανδρίου Λουκία  5
Σταμπόλα Κατιάννα 5
Μουρτζούκου  Γεωργία 4
Μουρτζούκου Πηνελόπη 3
Χατζήνας Δημήτριος 3
Σχινάς Γιώργος 1
Λευκά 2
Άκυρο 1

Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Ένσταση κατά της διαδικασίας υπέβαλλε ο υποψήφιος Δημήτρης Χατζήνας ο οποίος επιφυλάχτηκε παραθέσει τους λόγους αφού πάρει τα πρακτικά.

******
BARELAS_KLEANUHS_200Ο  Κλεάνθης Βαρελάς  ρώτησε αν  «Η διαδικασία γίνεται γιατί έτσι προβλέπεται ή διότι ο δήμος επιθυμεί την εκλογή του συμπαραστάτη» αναφερόμενος στην προ καιρού απροθυμία του Δημάρχου να εκλεγεί Συμπαραστάτης.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Αν ήθελε ο Δήμαρχος θα εκλεγόταν Συμπαραστάτης απόψε»
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: «Εγώ δεν δίνω γραμμή στους συνεργάτες μου»
ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ: «Εμείς δεν είμαστε στρατιωτάκια ενώπιον του Δημάρχου»
ΜΕΛΕΤΗΣ ΛΕΛΗΣ: «Χαμόγελο με νόημα»MARINAKHS_ST_TSIGGANOI_200

Ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε απέναντί μας κάποιους εκλεκτούς συμπολίτες και με τη διαδικασία που τηρούμε τους εμπαίζουμε
Αν ήθελε ο κ. Δήμαρχος θα μπορούσε να εκλεγεί συμπαραστάτης και απόψε»

Γιώργος Μπερδελής
Γιώργος Μπερδελής

Ο κ. Σταμούλης απαντώντας αυστηρά είπε: «Εγώ δεν δίνω  γραμμή στους συνεργάτες μου. Δεν θεωρώ ότι οι Σύμβουλοι είναι στρατιώτες και παίρνουν εντολές»Γρηγόρης Σταμούλης
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης άστραψε και βρόντηξε υποστηρίζοντας ότι οι Σύμβουλοι του Σταμούλη δεν δέχονται «γραμμή».

Στο σημείο αυτό ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, και πρώην μέλος του συνδυασμού Σταμούλη, χαμογέλασε με νόημα και βγήκε έξω από την αίθουσα.

Ιερόθεος Πολυχρόνης, Αντιδήμαρχος
Ιερόθεος Πολυχρόνης, Αντιδήμαρχος

Γ. Μπερδελής. «Οι υποψήφιοι έχουν την απατηλή ιδέα ότι θα έχουμε συμπαραστάτη
Οι υποψήφιοι να τα βρουν μεταξύ τους και τότε θα δούμε αν βγει συμπαραστάτης.