25 θέσεις πρακτικής εξάσκησης σε μαθητές των σχολών του ΟΑΕΔ για τα έτη 2017 και 2018 πρόκειται να προσφέρει OAED_KPE_200ο Δήμος Μεγαρέων.
Ήδη ο Δήμος απασχολεί 24 μαθητές η θητεία των οποίων λήγει στο τέλος Ιουνίου και οι νέες θέσεις θα είναι διαθέσιμες από τον Νοέμβριο.
Προσφέροντας αυτές τις θέσεις ο Δήμος, εκτός από το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί, δέχεται τις υπηρεσίες των μαθητών με μειωμένο κόστος αφού από τα 23 ευρώ του ημερομισθίου καταβάλλει τα 9 με τον ΟΑΕΔ να καταβάλλει τα υπόλοιπα.

Αντώνης Χοροζάνης
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγαρέων Αντώνης Χοροζάνης

Σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, η πρακτική άσκηση των μαθητών των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις του Δημοσίου ή Ιδιωτικού Τομέα, σε αντίστοιχες εργασίες με την ειδικότητα τους, βάσει προγράμματος.

Η απόφαση για την διάθεση των θέσεων ελήφθη ομόφωνα από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Κατά τη συνεδρίαση λίγο λείψε να δημιουργηθεί σύγκρουση μεταξύ του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνη Χοροζάνη όταν ο τελευταίος άφησε υπονοούμενα ότι οι μαθητές χρησιμοποιούνται από τον Δήμο πέραν της ειδικότητας για την οποία έχουν προσληφθει.
Ο κ. Χοροζάνης είπε χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε αντίρρηση. Από την πλευρά μας να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε αυτό που ορίζει νόμος και να μην διασπείρονται (σ.σ. οι εκπαιδευόμενοι) ώστε να καλύπτονται άλλες ανάγκες. Τα παιδιά δεν μιλάνε»Γρηγόρης Σταμούλης
Τα υπονοούμενα του κ. Χοροζάνη δεν άφησαν ασυγκίνητο τον τέως Δήμαρχο Γιάννη Μαρινάκη ο οποίος έσπευσε να ρωτήσει τον κ. Χοροζάνη τι εννοεί με την φράση «δεν μιλάνε τα παιδιά», για να πάρει την απάντηση «Τα παιδιά δεν απασχολούνται στην ειδικότητά τους. Τα παίρνουν στο πράσινο, στην καθαριότητα και όχι στην ειδικότητά τους» και συνέχισε «Αυτό γινόταν. Δεν πρέπει να γίντεται»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Χοροζάνη ότι λασπολογεί και μιλάει ανεύθυνα.
«Αυτά που ανέφερε  ο κ. Χοροζάνης είναι για το καφενείο».
Στη συνέχεια ρώτησε : «Σας όρισε κανείς ως δικηγόρο; Να φέρετε ονόματα. Η λασπολογία είναι η συνήθης πρακτική σας».

Ίωάννης Γιάννης ΜαρινάκηςΚατόπιν τον λόγο πήρε ο κ. Μαρινάκης ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση της Διοίκησης ως εξαιρετικά θετική προσθέτοντας ότι η συμβολή των εκπαιδευομένων στις ανάγκες του Δήμου είναι σημαντικότατη.
Αναφορικά με τις κατηγορίες του κ. Χοροζάνη είπε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι γίνονται εκτροπές. Δεν το πιστεύω,. Και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τι λέμε. Ο κ. Χοροζάνης θα πρέπει να υπερασπίζεται την εικόνα των μαθητών παρά να λέει αυτά που λέει»

Το θέμα έκλεισε με την φράση του κ. Χοροζάνη «Δεν το συνεχίζω»