WRA_DHMOTH_1_550ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ –  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ –  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑΤΑ
Η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό η και η ασφάλεια και  ήταν τα σημαντικότερα θέματα τα οποία δήλωσαν ότι απασχολούν τους δημότες των Μεγάρων οι οποίοι παρευρέθηκαν στην Ώρα του Δημότη.

Ικανοποιητική θεωρήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Μιχάλαρο η συμμετοχή των δημοτών στην διαδικασία «Η Ώρα του Δημότη» η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στο δημαρχείο.
Δημότες έθεσαν τα προβλήματά τους και πήραν απαντήσεις από τους κ.κ. Γρηγόρη Σταμούλη, Σταύρο Φωτίου, Γιάννα Ρήγα, Σπύρο Κορώση, Κώστα Καράμπελα.WRA_DHMOTH_2_550

WRA_DHMOTH_3_550
Σπύρος Βόρδος: Να προστατευτούν οι παραγωγοί φιστικιού από τις επιδρομές τσιγγάνων κατά τη διάρκεια της συγκομιδής

Η καθαριότητα ήταν το θέμα στο οποίο έγινε αναφορά τις περισσότερες φορές. Οι δημότες ζήτησαν πρωταρχικά να τηρούνται οι προγραμματισμένες ώρες συλλογής ενώ επεσήμαναν την ανάγκη να καθαρίζονται και οι λιγότερο κεντρικές περιοχές οι οποίες υποφέρουν περισσότερο.
Απαντήσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Φωτίου.
Εξήγησαν ότι τα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα οφείλονται εν πολλοίς στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις στη χωματερή της Φυλής, στην έλλειψη προσωπικού και στην κατάσταση των απορριμματοφόρων.
Ο Δήμος βρίσκεται σε διαδικασία πρόσληψης προσωπικού καθώς και στην αγορά νέων απορριμματοφόρων. «Ο συνδυασμός προσωπικού και απορριμματοφόρων θα λύσει τα προβλήματα»
Με αφορμή τα προβλήματα τα οποία δημιουργούν στην κυκλοφορία των απορριμματοφόρων  τα άναρχα και κακώς παρκαρισμένα οχήματα στους δρόμους έδωσαν αφορμή στον κ. Σταμούλη να κάνει αναφορά στην συμπεριφορά των οδηγών και ζήτησε από τους δημότες-οδηγούς να σέβονται τους κανόνες κυκλοφορίας και στάθμευσης.
Έκανε επίσης έκκληση στους δημότες να μην αποθέτουν σκουπίδια έξω από τους κάδους και να κάνουν υπομονή μέχρι την επόμενη συλλογή.

Γιάννης Ζάλης: "Ο νοικοκύρης είναι καταδικασμένος να πληρώνει και να παραμένει απροστάτευτος"
Γιάννης Ζάλης: “Ο νοικοκύρης είναι καταδικασμένος να πληρώνει και να παραμένει απροστάτευτος”

Ως προς το κυκλοφοριακό επισημάνθηκε η μη αστυνόμευση των δρόμων, η κακή στάθμευση, η συμπεριφορά των οδηγών σε βάρος των πολιτών, η κατάληψη των πεζοδρομίων.
Και πάλι ο κ. Σταμούλης έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι πολλά από τα προβλήματα οφείλονται στην έλλειψη κυκλοφοριακής συνείδησης και αγωγής.

Για το θέμα της ασφάλειας και ιδιαίτερα στα προβλήματα τα οποία προκαλούνται από την εγκληματική και αντισυμβατική συμπεριφορά μελών της κοινότητας των τσιγγάνων στην περιοχή Βλυχό έκαναν αρκετοί από τους παρόντες. Ο κ. Σπύρος Βόρδος ζήτησε από τον Δήμο να φροντίσει ώστε να προστατευθεί η παραγωγή των  φιστικιών στη Λάκκα κατά τον Αύγουστο. Οι κάτοικοι θυμούνται επιδρομές τσιγγάνων με φορτηγά οι οποίοι μπροστά στα μάτια των αγροτών άρπαζαν τσουβάλια με φιστίκα.
Για τις διαρρήξεις, τις ληστείες και τις κλοπές ανέφερε ο Γιάννης Ζάλης ο οποίος ζήτησε προστασία από τις αρχές. Είπε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς και στα Μέγαρα ο νοικοκύρης είναι καταδικασμένος να πληρώνει και να είναι απροστάτευτος».

Εκ μέρους του ΑΟ Μεγάρων, ο πρόεδρος Σπύρος Καλοζούμης ζήτησε οικονομική στήριξη από τον Δήμο και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Η Γιάννα Ρήγα και ο κ. Σταμούλης ανέφεραν ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός του Δήμου για βελτιωτικές παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους.
Οι απαντήσεις οι οποίες δόθηκαν στους «παραπονούμενους» δημότες θεωρήθηκαν ως ικανοποιητικές και οι δημότες έφυγαν ικανοποιημένοι από αυτές.
Μένει να δουν το αποτέλεσμα αφού κανείς δεν αμφισβήτησε τις προτάσεις του Δημάρχου και των συνεργατών του αλλά αυτοί θα κριθούν από το αποτέλεσμα.

Άλλα θέματα: Η αποχέτευση, η συνήθης πλημμύρα της οδού Ομήρου, τα προβλήματα τα οποία δημιουργεί μια λαϊκή αγορά, το κλάδεμα συστοιχιών πρασίνου