Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός του έτους 2013 του Δήμου Μεγαρέων από το Δημοτικό Συμβούλιο.stamoylhs3
Απαντήσεις έδωσε ο Ελεγκτής κ. Σπούνος η έκθεση του οποίου είχε διανεμηθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους.
Όπως δήλωσε ο Ελεγκτής «δυσκολεύτηκε να  βγάλει συμπέρασμα» επειδή δεν κατόρθωσε να έχει στην κατοχή του στοιχεία τα οποία ζήτησαν διάφοροι εμπλεκόμενοι όπως ανεξάρτητοι νομικοί και οι Υπηρεσίες του Δήμου.
Ανέφερε χαρακτηριστικά «έστειλα επιστολές σε όλες τις  υπηρεσίες, συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια αλλά δεν πήρα καμία απάντηση»
Επίσης έστειλε 56 επιστολές σε νομικούς για περιπτώσεις οι οποίες αφορούσαν περιπτώσεις αξίωσης χρημάτων από τον Δήμο αλλά ελάχιστες απαντήσεις έλαβε.

Ίωάννης Γιάννης ΜαρινάκηςΤην δυσκολία του να κατανοήσει τις καταγεγραμμένες ελλείψεις εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης ενώ ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης υψώνοντας τον τόνο της φωνής του επεσήμανε ότι η διοίκησή του έχει ως τώρα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο απολογισμούς 8 ετών, πράξεις στις οποίες όφειλαν να έχουν προβεί οι προηγούμενες διοικήσεις.

Ο κ. Μαρινάκης μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι ο έλεγχος δεν δίδει σαφή εικόνα της κατάστασης του Δήμου για το 2013 εφόσον λαμβάνει υπόψη ένα ποσό κατασχεθέντων χρημάτων κατά το έτος 2014.MIXALAROS_IWAN_550

Ο κ. Γιάννης Μιχάλαρος δήλωσε ότι «ο σημερινός ισολογισμός δεν έχει κανένα οικονομικό ενδιαφέρον αλλά έχει εξόχως πολιτικό ενδιαφέρον. Καθιστά την εικόνα ζοφερή ως προς την λειτουργία του Δήμου» και πρόσθεσε ότι «αφού δεν έχει τεκμήρια είναι ένας ισολογισμός στον αέρα»

Ο κ. Γιάννης Μιχάλαρος αποχώρησε χωρίς να συμμετέχει στην ψηφοφορία μεμφόμενος τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι επιλεκτικά και με προκατάληψη δεν τον διευκολύνει στις τοποθετήσεις του ενώπιον του σώματος.