Τα διοικητικά ασυμμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει ο Δήμος Μεγαρέων προκειμένου να μετακινήσει την λαϊκή STAMOYLHS_ST_OIKISKOIαγορά του βορείου τομέα Μεγάρων.
Ενώ πριν 3 εβδομάδες ανακοίνωσε ότι η εν λόγω λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί στην πάροδο της οδού Ευπαλίνου καμία μετακίνηση δεν έγινε.
Το γεγονός οφείλεται στην απροθυμία των μελών της αγοράς να μετακινηθούν.  Οι παραγωγοί και έμποροι ισχυρίζονται ότι η αλλαγή των θέσεων είναι εναντίον των συμφερόντων τους επειδή θα σημάνει και αλλαγή στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

DOYROYΓια να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αλλαγή θέσης τα μέλη της λαϊκής αγοράς έχουν οχυρωθεί πίσω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες απαιτούν απόφαση της Περιφέρειας.
Από την άλλη ο Δήμαρχος δέχεται τα παράπονα των επαγγελματιών πέριξ της οδού Ευπαλίνου ότι ο λαϊκή αγορά με μόνιμους και πλανόδιους πωλητές τους κόβει εντελώς του δουλειά κάθε Τρίτη.

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ(!)
Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν γίνονταν εποχικές αλλαγές στη θέση της λαϊκής, ο Δήμος σε αυτή τη φάση έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και πλέον εξαρτάται από τους ρυθμούς και τις διαθέσεις των γραφειοκρατών της Περιφέρειας Αττικής. Στην «πιάτσα» λέγεται ότι ο Δήμαρχος τα έχει βάλει με τις συντεχνίες.

BASILEIOY_GIANNHSΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ(!)
Η αδυναμία του Δήμου να δώσει λύση φαίνεται από το γεγονός ότι η Οικονομική Επιτροπή, την 15η Ιουνίου,  αποφάσισε να στείλει εξώδικη διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Αττικής.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ
Η αλλαγή της θέσης της αγοράς δεν θα μειώσει των αριθμό των πελατών ούτε και τον σχετικό τζίρο. Μόνο θα ανακατανείμει τον τζίρο ανάλογα με τις νέες θέσεις των πόστων.  Αυτό όμως δεν αφορά το συμφέρον των καταναλωτών το οποίο πρέπει να υπηρετηθεί.
Η αλλαγή της θέσης της λαϊκής αγοράς είναι πρωτίστως μια πολιτική απόφαση και ο Δήμος πρέπει να την χειριστεί πολιτικά.
Ο Δήμαρχος δεν συζητεί τέτοια θέματα με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Υπάρχει και η Περιφερειάρχης Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Βασιλείου. Εκεί πρέπει να αποταθεί ο Δήμαρχος και ανάλογα να πράξει.
Τα εξώδικα δεν συνιστούν πολιτική δράση