Έκκληση προς τους πολίτες κάνει ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης να μην προξενούν ζημιές στους κάδους απορριμμάτων.KADOS_APORRIMMATA
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεγαρέων υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ποσότητες των απορριμμάτων που πρέπει να μαζέψει ο Δήμος αυξάνονται. Ιδιαίτερα αυξάνονται στις παραθαλάσσιες περιοχές όπου παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι άγνωστοι προξενούν ζημιές στους κάδους απορριμμάτων, τόσο στους πράσινους όσο και στους μπλε με συνέπεια να βγαίνει κακή εικόνα με σκουπίδια στους δρόμους και κάδους κατεστραμμένους.
Το προσωπικό του Δήμου καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να τηρείται καθαριότητα αλλά αυτές οι προσπάθειες δεν αρκούν. Χρειάζεται η βοήθεια των δημοτών.

Με αφορμή αυτά τα δυσάρεστα περιστατικά ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης απευθύνεται στην τοπική κοινωνία και κάνει έκκληση να είναι προσεκτική και παρακαλεί αυτούς οι οποίοι προβαίνουν σε ζημιές να το σκεφτούν καλύτερα αφού το πρόβλημα το οποίο προκαλούν είναι μεγάλο.

Η δήλωση του κ. Γρηγόρη Σταμούλη
«Αυτό το διάστημα που υπάρχουν πολλά απορρίμματα ιδιαίτερα στους οικισμούς της Κινέτας, του Αλεποχωρίου, της Βλυχάδας κλπ,  λόγω αύξησης του πληθυσμού των οικιστών που έρχονται για τα μπάνια του καλοκαιριού  και τις διακοπές τους γενικότερα,  η Υπηρεσία καθαριότητος  του Δήμου Μεγαρέων, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων (παλιά έπιπλα, κλαδέματα κλπ).

Θέλω για μία ακόμη φορά να παρακαλέσω τους συμπολίτες να τοποθετούν τα σκουπίδια στους μεταλλικούς και πράσινους  κάδους, στους μπλέ κάδους της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, να ρίχνουν μόνον τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Και επιτέλους ας σταματήσουν κάποιοι “πολίτες” να βγάζουν όλο το μίσος και την κακία τους στους κάδους των σκουπιδιών, τους οποίους αναποδογυρίζουν, καταστρέφουν ή τους πετάνε σε απρόσιτα μέρη.

Η προσπάθειά μας είναι τεράστια αυτήν την περίοδο, για να διατηρήσουμε τις πόλεις και τους οικισμούς του Δήμου μας ΚΑΘΑΡΟΥΣ, να προστατεύσουμε τη δημόσια Υγεία και να φροντίσουμε ώστε να προληφθούν οι όποιοι κίνδυνοι από πυρκαϊές και γενικά να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό.
Παράκληση : ΟΧΙ λοιπόν ζημίες στους κάδους των απορριμμάτων, όχι ογκώδη αντικείμενα και όχι κλαδέματα αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι.

Είναι κρίμα κι άδικο σε μία εποχή που ο Δήμος δοκιμάζεται οικονομικά και ταλαιπωρείται από την έλλειψη προσωπικού και μέσων κάποιοι είτε ηθελημένα είτε από αμέλεια, είτε από αδιαφορία,  αντί  να διευκολύνουν το έργο της Διοίκησης και της Υπηρεσίας Καθαριότητος του Δήμου, να δημιουργούν επιπλέον προβλήματα  με συνέπεια να απειλείται η δημόσια Υγεία και να είναι υπαρκτοί και σοβαροί οι κίνδυνοι από φωτιές.
Το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητος, Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζεται άοκνα, φιλότιμα, με υπερβάλλοντα ζήλο και παρά τις σοβαρές ελλείψεις καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και γι αυτό είναι άξιο συγχαρητηρίων.
Παρακαλώ πολύ σεβαστείτε το και βοηθείστε το.»