Ομόφωνη απόφαση για την ίδρυση δημοτικού σχολείου στην Κινέτα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων στην συνεδρίαση της 28/11/2016.agiasmos_sxoleiwn_5_700-2
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έρχεται να συμπληρώσει τις ενέργειες τις οποίες έχει κάνει η Διοίκηση του Δήμου ώστε να καταρτισθεί ο απαιτούμενος φάκελος του αιτήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες ανακοίνωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Ρήγα, στην Κινέτα υπάρχουν 95 μαθητές οι οποίοι φοιτούν σε διάφορα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Από αυτούς 90 μαθητές φοιτούν σε σχολεία του Νομού Κορινθίας και 5 σε σχολεία των Μεγάρων.

Αυτό το οποίο απαιτείται από τον Δήμο είναι η παραχώρηση οικοπέδου και τα υπόλοιπα είναι θέμα Υπουργείου Παιδείας και Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Αν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καθαρά γραφειοκρατική σημασία, είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση του φακέλου για τον οποίο έχει κάνει προεργασία η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων.

Η ίδρυση δημόσιου σχολείου στην Κινέτα είναι ένα από τα θεμελιώδη αιτήματα των μονίμων κατοίκων της περιοχής δεδομένου ότι η μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο σημαίνει δαπάνη χρημάτων και χρόνου.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας Βαγγέλης Δαλάκας και τα μέλη του προεδρείου Χριστίνα Τσιτσιμπάκου και Χρήστος Μαρκίνης οι οποίοι παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου