Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων στην τακτική συνεδρίαση της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου 2019 το πρόγραμμα προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για μαθητές και ενήλικες.
Τις λεπτομέρειες του προγράμματος έδωσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα υγείας Κώστας Καράμπελας περιγράφοντας το πρόγραμμα ως εξής:

« Στο πλαίσιο της Προαγωγής και  Προστασίας της Δημόσιας Υγείας η 2η Διοίκηση  Υγειονομικής Περιφέρειας και το ΚΕ.Π. (Κέντρο Πρόληψης) Υγείας του Δήμου Μεγαρέων προχωρούν στην υλοποίηση δράσεων προληπτικού χαρακτήρα στα σχολεία του Δήμου Μεγαρέων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2018 – 2019.
Τςι  δράσεις αυτές θα συντονίσουν, εκ μέρους του προσωπικού του  Κέντρου  Υγείας Μεγάρων κ. Αικατερίνη Κορακίδου και από την πλευρά του Δήμου εγώ.

Οι δράσεις αναλυτικά θα είναι:

1ος  Άξονας δράσεων υγείας : Μαθητές

1 α) Έλεγχος βιβλιαρίων Υγείας των μαθητών προκειμένου να εκτιμηθεί η εμβολιαστική τους κάλυψη σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).       β) Έλεγχος οπτικής οξύτητας (Α΄και Β΄ τάξης δημοτικών σχολείων)
γ) Έλεγχος σκολίωσης (Adams test) στους μαθητές της Στ΄τάξης δημοτικού.
δ) Έλεγχος για καρδιακά φυσήματα δια ακροάσεως με στηθοσκόπιο στους μαθητές της Στ΄ τάξης   δημοτικού.
ε) Έλεγχος αναπνευστικού συστήματος δια ακροάσεως με στηθοσκόπιο στους μαθητές Στ΄ τάξης  δημοτικού.
στ) Οδοντιατρικός έλεγχος Α΄και Β΄ τάξης δημοτικού.

  1. Χορήγηση σε όλες τις σχολικές μονάδες Α.Δ.Υ.Μ. (ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) για τα παιδιά που ήδη φοιτούν το σχολικό έτος 2018-2019.
  2. Εμβολιασμός σε παιδιά με ελλιπή εμβολιαστική κάλυψη.
    4 Προγραμματισμός για χορήγηση Α.Δ.Υ.Μ. στους μαθητές (Α΄Δ΄ τάξης δημοτικού, Α΄ γυμνασίου και Α΄ λυκείου) για τη νέα σχολική χρονιά.

2ος Άξονας δράσεων υγείας: Ενήλικες

1.-Έλεγχος οστεοπόρωσης με Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας Ασβεστίου & Φωσφόρου του αίματος για γυναίκες ηλικίας 48-68 ετών.
2.- Ψηφιακές Μαστογραφίες και  Υπέρηχος Μαστών.»