Σε λεπτομερή απολογισμό σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο δαπανήθηκε το ποσό €36500 που πρόσφερε η ΠΑΕ ΑΕΚ στην πλημμυροπαθή Νέα Πέραμο προέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κολάτας.
Τα χρήματα αμέσως μετά την καταστροφική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2016 με επιθυμία των δωρητών να διατεθούν για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα έξι σχολεία της Νέας Περάμου.
Όπως δήλωσε ο κ. Κολάτας, η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας προσπάθησε να κάνη την καλύτερη δυνατή χρήση των χρημάτων εκπληρώνοντας την επιθυμία των δωρητών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των σχολείων και θέτοντας ως στόχο να γίνουν οι προμήθειες από επιχειρήσεις του Δήμου Μεγαρέων.
Και τρεις παράμετροι εκπληρώθηκαν με τήρηση κάθε νόμιμης διαδικασίας και με τη συνδρομή δύο ειδικών επιτροπών. Την επιτροπή αξιολόγησης των αναγκών και ορισμού των προδιαγραφών και την επιτροπή παραλαβής.
Όλο το ποσό διατέθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό και ο εξοπλισμός ο οποίος αγοράσθηκε ήταν ο εξής:
4 οθόνες Full HD 21”
10 οθόνες Full HD 21.5” 8 υπολογιστές λάπτοπ
14 επιτραπέζιοι υπολογιστές
1 σέρβερ
1 UPS
3 πολυμηχανήματα (print, scan, copy, fax)
5 πακέτα MS Office
2 φαξ
12 μίνι Hi Fi φορητά radio
12 διαδραστικοί βιντεοπροβολείς
4 πίνακες μαρκαδόρου
1 οθόνη προβολής προτζέκτορα
1 φωτοτυπικό
2 φωτογραφικές μηχανές (16mp, video HD)
1 προτζέκτορ
1 switch, 24 ports

Ο κ. Κολάτας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ΠΑΕ ΑΕΚ για την σημαντική αυτή δωρεά.

Ομιλώντας γενικά για τα 24 σχολεία του Δήμου Μεγαρέων ο κ. Κολάτας επεσήμανε ότι η Διοίκηση Σταμούλη πράττει το περισσότερο δυνατό να καλύπτει όλες τις ανάγκες των σχολείων, στο μέτρο του δυνατού , τονίζοντας ότι σε αντίθεση με το παρελθόν τα χρήματα τα οποία εισπράττει ο Δήμος για τα σχολεία τα αποδίδει σε αυτά στο ακέραιο σε αντίθεση με το παρελθόν.
Στο σημείο αυτό έπλεξε το εγκώμιο του Δημαρχου Γρηγόρη Σταμούλη τον οποίο χαρακτήρισε ως εργασιομανή, σχολαστικό και αφοσιωμένο στα καθήκοντά του.
Επέμεινε στο γεγονός ότι η παρούσα Διοίκηση κατέβαλε κάθε προσπάθεια να δώσει οφειλόμενα χρήματα στα σχολεία ύψους €170 χιλιάδων τα οποία είχαν παρακρατηθεί από τις προηγούμενες Διοικήσεις. Επίσης η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας έχει στη διάθεσή της από έξτρα επιχορηγήσεις ποσό €220 χιλιάδων για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και το οποίο διαθέτει σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Επίσης ο Πρόεδρος τόνισε για μια ακόμα φορά ότι παρέλαβε σχολικά κτίρια σε άθλια κατάσταση και ως τώρα όλες οι επείγουσες κτιριακές ανάγκες έχουν καλυφθεί.
Ενδιαφέρον προκάλεσε το σχόλιο ότι κατά την καταιγίδα της 15ης Νοεμβρίου υπήρξαν νεόδμητα σχολικά κτίρια τα οποία δεν είχαν στεγανή οροφή και «έμπασαν» νερά.
Πρόκειται για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, και τα 2ο, 7ο και 8ο νηπιαγωγεία Μεγάρων και προς το παρόν αναζητούνται ευθύνες.
Παρούσες στην παρουσίαση ήταν η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Ρήγα και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Αν. Σταμούλη.

Η κ. Ρήγα συνοψίζοντας ανέφερε ότι η στρατηγική της Διοίκησης Σταμούλη είναι εστιασμένη στα παιδιά και για τον λόγο αυτό όλοι πράττουν το καλύτερο δυνατό για θέματα τα οποία τα αφορούν.
«Παραλάβαμε καταστάσεις στον αέρα όπου από τις σχολικές επιτροπές έλλειπαν βασικά διοικητικά και οικονομικά στοιχεία, οφείλονταν χρήματα. Κατορθώσαμε να καλύψουμε όλες τις οφειλές περασμένων ετών και τώρα με την επιχορήγηση περικομμένη λόγω κρίσης στο ένα τρίτο του παρελθόντος προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες και το πράττουμε με προσεκτική διαχείριση.
Δώσαμε νέα πνοή στα σχολεία και αυτό είμαι βέβαιη ότι αισθάνονται οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους. Θεωρούμε ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών δεν είναι υποχρεωμένοι να γίνονται χορηγοί των σχολείων για κάλυψη καθημερινών αναγκών.»