Ο Δήμος Μεγαρέων συμβουλεύει τους αγρότες για την σωστή διαχείριση των κενών πλαστικών συσκευασιών υλικών φυτοπροστασίας ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

1. Φοράτε πάντα τον απαραίτητο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.
2. Αδειάστε πλήρως το περιεχόμενο της φιάλης στο ψεκαστικό δοχείο.
3. Ξεπλένετε 3 φορές την κενή φιάλη με καθαρό νερό. Προσθέστε τα νερά ξεπλύματος στο ψεκαστικό δοχείο και ψεκάστε. Στραγγίστε καλά τη φιάλη.
4. Τοποθετήστε τις κενές και ξεπλυμένες πλαστικές φιάλες ΧΩΡΙΣ πώματα στις διάφανες πλαστικές σακούλες συλλογής που διατίθενται δωρεάν από τα καταστήματα λιανικής πώλησης φυτοφαρμάκων.
5. Τοποθετήστε τα πώματα σε ξεχωριστές πλαστικές σακούλες.
6. Κλείστε τις σακούλες προσωρινά και αποθηκεύστε τις σε ασφαλές μέρος.
7. Παραδώστε τις γεμάτες σακούλες με τις καθαρές κενές πλαστικές φιάλες και τις σακούλες με τα πώματα στους χώρους που θα σας υποδειχθούν από τον Δήμο κατόπιν ανακοίνωσης.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΑΝΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΤΗΝ 31/5

Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ορθής διαχείρισης των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων που εφαρμόζει ο Δήμος Μεγαρέων από το έτος 2015, ανακοινώνεται στους παραγωγούς –χρήστες φυτοφαρμάκων, ότι την Τετάρτη 31 Μαΐου από τις 10.00πμ έως τις 12.30μμ στις εγκαταστάσεις της πρώην Ελαιουργικής (στροφή δρόμου Περάματος), θα πραγματοποιηθεί νέα συλλογή κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Παρακαλούμε θερμά για την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα περισσότερων παραγωγών –χρηστών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά, τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη ρίψη ή καύση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
Ιωάννης Δήμας