Κατέρρευσε ο μύθος της άρτιας οικονομικής διαχείρισης του Δήμου Μεγαρέων στη συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου 2018.
Από τις παρεμβάσεις των κ.κ. Γιάννη Μαρινάκη και Γιάννη Μιχάλαρου έγινε γνωστό ότι το χρέος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης από 6 εκατομμύρια τα οποία παρέλαβε η Διοίκηση Σταμούλη από την Διοίκηση Μαρινάκη, έχει τώρα εκτοξευθεί στα 21 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σταμούλης εκλέχτηκε με την προοπτική του διαφορετικού και της χρηστής διοίκησης συνέχισε να κάνει ό, τι οι προκάτοχοί του δηλαδή να εισπράττει χρήματα από τους καταναλωτές και αντί να πληρώνει την ΕΥΔΑΠ τα χρησιμοποιούσε και τα χρησιμοποιεί για άλλους σκοπούς. Αποτέλεσμα το χρέος προς την προμηθεύτρια εταιρεία ύδατος να ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Σταμούλης, πριν εκλεγεί Δήμαρχος, είχε κάνει σημαία του τις κατηγορίες ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν εξοφλούσαν τις οφειλές στην ΕΥΔΑΠ και χρησιμοποιούσαν υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜ στον Δήμο αλλά εν τέλει ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έπραξε το ίδιο.

Ο κ. Σταμούλης προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις για τις πρακτικές του, περιορίστηκε στους ισχυρισμούς ότι ο προκάτοχός του Ιωάννης Μαρινάκης υπήρξε χειρότερος από αυτόν και κατηγόρησε συλλήβδην όλους τους προηγούμενους Δημάρχους ότι έπραξαν το ίδιο.

Προς το παρόν η ΕΥΔΑΠ έχει μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜ και η χρεοκοπία του Δήμου θα αποφευχθεί μόνο αν το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση ώστε ο Δήμος να εξοφλήσει τα χρέη του.