Ολοκληρωμένο και έτοιμο προς λειτουργία παρουσιάστηκε την 1η Νοεμβρίου 2016, το ghrokomeio_1_150Δημοτικό Γηροκομείο Μεγάρων στους εκπροσώπους του τύπου, από τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Σπύρο Κορώση και την Αντιπρόεδρο Κατερίνα Καστάνη.
ghrokomeio_2_200Το σύγχρονο κτίριο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 41 ατόμων και σε πλήρη λειτουργία απασχολεί 25 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.
Ο σχεδιασμός για την κατασκευή του ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε μετά από 5 χρόνια, περίοδος μάλλον σύντομη για τους ρυθμούς με τους οποίους λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο.

Τώρα πλέον ο Δήμος δραστηριοποιείται διαφημιστικά ώστε να προσελκύσει ενοίκους με αντίτιμο €750 τον μήνα σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια και €1000 στο μοναδικό μονόκλινο που διαθέτει το κτίριο.
Η διαχείριση έχει παραχωρηθεί στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και ο ελάχιστος αριθμός μελών προσωπικού είναι 14 άτομα, δηλαδή όταν το γηροκομείο λειτουργεί με μειωμένη πληρότητα.ghrokomeio_st_multiple_550
Στην πρώτη περίοδο ο Δήμος Μεγαρέων πρόκειται να διαθέσει 8 άτομα προσωπικού  από τις υπηρεσίες του ώστε να συμπληρωθεί μόνο με 6 προσλήψεις μελών προσωπικού αφού  θα προχωρήσει «βλέποντας και κάνοντας»