Δημοτική Κοινότητα ΚινέταςΑπό την 1η Φεβρουαρίου η Κινέτα, περιοχή του Δήμου Μεγαρέων έχει χαρακτηρισθεί ως «Τοπική Κοινότητα».
Πρόκειται για μια διοικητική διαίρεση η οποία εισήχθη στη Δημόσια Διοίκηση με τον μεταρρυθμιστικό νόμο Καλλικράτης.
Η Τοπική Κοινότητα αντιστοιχεί με τα Τοπικά Διαμερίσματα τα οποία όριζε ο προηγούμενος μεταρρυθμιστικός νόμος «Καποδίστριας».

Ιστορικά για την Κινέτα, αρχικά ο Δήμος Μεγαρέων είχε επιδιώξει τον προσδιορισμό της περιοχής ως Δημοτικής Κοινότητας αλλά ο πληθυσμός των μονίμων κατοίκων δεν υπερβαίνει τους 2000 όπως απαιτείται. Έτσι προχώρησε στην διαδικασία προσδιορισμού της ως Τοπικής Κοινότητας τον οποίο η Κινέτα δικαιούνταν.

Το συμβούλιο της Τ.Κ. προβλέπεται να απαρτίζεται από 3 μέλη ενώ οι απαιτούμενες δαπάνες περιορίζονται στο ενοίκιο γραφείου και στα οδοιπορικά του Προέδρου.
Στην περίπτωση της Κινέτας το γραφείο θα συστεγασθεί με την τοπική Ομοσπονδία όπου το ενοίκιο του κτιρίου ήδη καλύπτεται από τον Δήμο Μεγαρέων.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης για την εξέλιξη των θεμάτων της Κινέτας υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η πολιτική απόφαση ήταν καθαρά της δικής του παράταξης.
Σε συνέντευξή του ο κ. Σταμούλης επεσήμανε το γεγονός ότι η παράταξη Μαρινάκη και συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταύρος Φωτίου, Ελ. Παπαλευθέρης, Β. Κόττας, Α. Δρένης και Α. Ζάλης ψήφισαν λευκό, το οποίο κατά την ερμηνεία του Δημάρχου σημαίνει άρνηση.