Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τον μεταρρυθμιστικό νόμο με την επωνυμία “Κλεισθένης” περί την Τοπική Αυτόδιοίκηση διοργανώνει ο Δήμος Μεγαρέων τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019.
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκηση από τις 18:00 έως 21:00.
Δυνατότητα συμμετοχής έχουν αιρετοί, τεχνοκράτες, στελέχη Διοίκησης και φορέων του Δήμου οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πλαίσιο διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Μαΐου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τέσσερις κύκλους συζήτησης:

  1. Εκλογικό σύστημα. Εισηγητής Μιχάλης Χρηστάκης, πολιτικός – Διοικητικός Επιστήμων με εξειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, Δρ Διεθνών Σχέσεων, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”.
  2. Η οικονομική λειτουργία του Δήμου, σ/φ Ν. 4555/2018. Εισηγητής Θωμάς Γιαννιώτης, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Σμύρνης, Υπεύθυνος Δομής Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου Νέας Σμύρνης.
  3. Σχολικές Επιτροπές. Εισηγητής Γιάννης Σαρακηνός, δικηγόρος, με ειδίκευση στο Χρηματοοικονομικό Δίκαιο, Ειδικός στην εφαρμογή του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών δεδομένων, Ειδικός σε θέματα ΝΠΔΔ και Σχολικών Επιτροπών, επικεφαλής Ομάδας Ψηφιακής Πύλης Δήμοςdata.
  4. Εποπτεία ΟΤΑ και πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Εισηγητές Μιχάλης Χρηστάκης, Γιάννης Σαρακηνός, Λίλη Πάνου, Διοικητική Επιστήμων, με ειδίκευση στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Διευθύντρια Κ.Ε.Π. και υπεύθυνη της προστασίας προσωπικών δεδομένων του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Τις εργασίες θα συντονίσει ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης.