Με αφορμή τις καιρικές συνθήκες οι οποίες ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών ο Δήμος Μεγαρέων κάνει έκκληση προς τους δημότες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση αναφέροντας  ο,τιδήποτε σχετι9κό πέφτει στην αντίληψή τους.PYRKAGIA_KRYFTH2

«Η προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης πρέπει να  είναι υπόθεση όλων μας, το περιβάλλον ανήκει σε όλους γενικώς και κυρίως ανήκει στις επόμενες γενιές, επομένως έχουμε ιερή υποχρέωση να το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.
Το φυσικό περιβάλλον και η αγροτική παραγωγή είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της περιοχής μας και η καταστροφή του θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε όλους και όχι μόνο στους ιδιοκτήτες». Υποστηρίζει μεταξύ άλλων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Επειδή προβλέπεται, να συνεχιστούν για πολύ καιρό ακόμα οι υψηλές θερμοκρασίες, παρακαλούνται όλοι ανεξαιρέτως οι συνδημότες, να επαγρυπνούν συνεχώς, όπου κι αν βρίσκονται, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι καταστροφικές πυρκαγιές.
Η προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης πρέπει να  είναι υπόθεση όλων μας, διότι αυτά δεν έχουν σύνορα, ανήκουν σε όλους γενικώς και κυρίως ανήκουν στις επόμενες γενιές, επομένως έχουμε ιερή υποχρέωση να τα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο. Η καταστροφή των δασών και του περιβάλλοντος είναι η καταστροφή του παρόντος και του μέλλοντος.  Το φυσικό περιβάλλον και η αγροτική παραγωγή είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της περιοχής μας και η καταστροφή του θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε όλους και όχι μόνο στους ιδιοκτήτες.
Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να επαγρυπνούν, προκειμένου να προλάβουμε και να αποτρέψουμε:

  • Την εκδήλωση πυρκαγιών από τυχόν εμπρησμούς
  • Τις επιπόλαιες ενέργειες και συμπεριφορές, που θέτουν αυτήν την περίοδο σε κίνδυνο το δάσος και το περιβάλλον, όπως τα αναμμένα τσιγάρα, το ψήσιμο στην ύπαιθρο, το κάψιμο χόρτων, η εναπόθεση εύφλεκτων υλικών σε κάμπους και σε δάση, η ηλεκτροκόλληση στην ύπαιθρο, κλπ.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συνεργάζονται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις αρχές, και να ενημερώνουν πάραυτα για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους και μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις.
Να συμμετέχουμε όλοι  προληπτικά, για να αποτρέψουμε το κακό πριν γίνει και, αν εκδηλωθεί πυρκαγιά, να συμμετέχουμε επικουρικά στις πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Η ευθύνη μας ως πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής γης είναι ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας, στον Δήμο μας και  στην Πατρίδα μας, ιδιαίτερα τώρα, που περνά σκληρή δοκιμασία».