Γιάννης ΜαρινάκηςΌτι η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων απαξιώνει τον προϋπολογισμό 2018 υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης και ο συνδυασμός του.

Μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση του προϋπολογισμού 2018 του Δήμου Μεγαρέων, ο συνδυασμός του τέως Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη «Μέγαρα Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα» προέβη σε έκδοση ανακοίνωσης.
Με την ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι τίποτε το ουσιαστικό δεν περιέχει.

Κατά τον κ. Μαρινάκη η απαξίωση του προϋπολογισμού έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Σταμούλης προέτρεψε το Συμβούλιο να μην προβεί σε κριτική και χαρακτηρισμούς αλλά να περιμένει έως την επόμενη χρονιά οπότε θα γίνουν ορατά τα αποτελέσματά του.

Η κριτική του κ. Μαρινάκη εστιάζεται στο γεγονός ότι επί της ουσίας η Διοίκηση Σταμούλη συνεχίζει και ολοκληρώνει έργα τα οποία δρομολόγησε η δική του Διοίκηση μην έχοντας προσθέσει δικά της έργα αλλ’ αντιθέτως υποβαθμίζει τον Δήμο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του δήμου παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση τον Προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους, το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης.
Όμως τι παρουσίασε; Δυστυχώς απολύτως τίποτα!

Ο κ. Δήμαρχος απαξίωσε το πιο κομβικό συμβούλιο, αυτό της ψήφισης του προϋπολογισμού, προτρέποντας μας να μην προβούμε σε κριτική και χαρακτηρισμούς και να περιμένουμε μέχρι την επόμενη χρονιά να δούμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής του!
Για το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων τι να πούμε! Τα είπε όλα ο κ. Μπερδελής, ο οποίος πολύ εύστοχα σύγκρινε το φετινό με το περσινό πρόγραμμα και φάνηκε ότι επρόκειτο ουσιαστικά για το ίδιο πρόγραμμα.

Σε λίγους μήνες συμπληρώνουμε 3.5 χρόνια θητείας της διοίκησης του κ. Σταμούλη, δηλαδή όσα ακριβώς ήταν τα χρόνια της δικής μας θητείας.
Μοιραία τίθεται θέμα σύγκρισης της δικής μας θητείας με αυτή του κ. Σταμούλη μέχρι σήμερα.
Τι πετύχαμε εμείς; Έργα υποδομής όπως η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στην επέκταση του σχεδίου πόλεως της πόλης των Μεγάρων, η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης της πόλης της Νέας Περάμου, η κατασκευή του δημοτικού Γηροκομείου, η κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το βοηθητικό γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων, η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο ίδιο στάδιο, η τοποθέτηση παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου, η κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου στη Νέα Πέραμο, η ανακαίνιση 4 παιδικών χαρών και η κατασκευή 2 νέων σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, η ισόπεδη διάβαση στο «Γεφυράκι» της Νέας Περάμου, η ολοκλήρωση του 6ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, του 8ου Νηπιαγωγείου Μεγάρων και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 8ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, η έγκριση του ΓΠΣ από της Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Αθήνας και η κατάθεση του προς υπογραφή στον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα έργα.

Τι πέτυχε η διοίκηση του κ. Σταμούλη στο ίδιο διάστημα; Προσπαθεί να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τα δικά μας έργα.
Τι νέο πέτυχε; Απολύτως τίποτα!

Τι δημιουργήσαμε εμείς;

Δημιουργήσαμε, ολοκληρώσαμε και καταθέσαμε αρχικά στο ΕΠΕΡΑΑ και μετά στην Περιφέρεια Αττικής τη μελέτη κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης και της δεξαμενής ύδατος της Κινέττας.

Εκπονήσαμε και καταθέσαμε στην Περιφέρεια Αττικής την ώριμη μελέτης κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στην περιοχή «Μετόχι – Ακρογιάλι» της Νέας Περάμου.

Τι δημιούργησε μέχρι σήμερα η διοίκηση Σταμούλη; Απολύτως τίποτα!
Εάν η θητεία της διοίκησης του κ. Σταμούλη ήταν η ίδια με αυτή της δικής μας, τι θα είχε να παρουσιάσει σήμερα; Απολύτως τίποτα!

Ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων του 2018 αποδεικνύουν περίτρανα πως η διοίκηση αυτή έχει ένδεια ιδεών, δεν έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει.
Περιμένει από την Περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση να κάνουν κάτι για να το καρπωθεί.
Διαχειρίζεται τα οικονομικά του δήμου σύμφωνα με τις επιταγές της κεντρικής διοίκησης και τις χορηγίες των ιδιωτών.

Η κλεψύδρα τελειώνει και οι 16 μήνες που απομένουν δεν φτάνουν για να παρουσιαστεί έργο από αυτή τη διοίκηση.

Χάσαμε μια θητεία από μια διοίκηση που στηρίχτηκε στα ψέματα, τη λάσπη και τη συκοφαντία και ουσιαστικά με τα παραπάνω υφάρπαξε την ψήφο των δημοτών που την εμπιστεύτηκαν.
Όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για να μην επαναληφθεί το λάθος.
Ο τόπος μας αξίζει να διοικηθεί από ικανούς ανθρώπους που απέδειξαν το μέγεθος των ικανοτήτων τους και την αγάπη τους γι΄αυτόν.

Δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»