Με αφορμή την 14η Ιουνίου η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, μήνυμα εξέδωσε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.AIMODOSIA

Οι ανάγκες της Ελλάδας αναλογούν σε 600 χιλιάδες μονάδες το χρόνο από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.
Όταν σε άλλες χώρες οι ανάγκες καλύπτονται εθελοντικά από 90 έως 95% στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα.
Το μήνυμα του Δημάρχου Μεγαρέων

«Η stamoylhs3ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ είναι ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ χωρίς Κόστος. Την ημέρα αυτή νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους , που ως τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες αποτελούν τη βάση της παροχής ασφαλούς αίματος στη χώρα μας, προσφέροντας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό τους δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή.

  • 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή τους και
  • 400 κ.ε. αίμα.

Το μήνυμα του εορτασμού της ημέρας του ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ, δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, την άγνοια και το φόβο γύρω από την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ αλλά να προσελκύσει νέους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ, να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή Τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες και να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της ΜΗ αμειβόμενης εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μία έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση της προσφοράς και μόνον.
Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ διαχρονικά όλους τους φορείς του Δήμου Μεγαρέων που διοργανώνουν εκδηλώσεις ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ για την τεράστια ευγενική Κοινωνική προσφορά τους κι εύχομαι όσο το δυνατόν το δικό τους παράδειγμα να το ακολουθήσουν κι άλλοι γιατί η πατρίδα μας λόγω των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων κι όχι μόνο αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης  μονάδων αίματος.»