Μήνυμα του Δημάρχου Μεγαρέων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την οποία γιορτάζουμε στις 5 Ιουνίου είναι μία ημέρα, που αξίζει σίγουρα ιδιαίτερη προσοχή.

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον και στην προστασία του και απαιτεί από όλους  μας να το  φροντίσουμε και να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας.

Προφανώς είναι επίκαιρο το μήνυμα “ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ – ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ”.

Οφείλουμε να νοιαστούμε περισσότερο και όλοι μαζί Δήμος, Σχολεία, πολίτες, φορείς, εθελοντικές ομάδες, οικογένειες, να φροντίζουμε να διατηρούμε καθαρές τις πόλεις μας, τις πλατείες, τους δρόμους, τις γειτονιές, να φροντίζουμε το Πράσινο και να  διατηρούμε την καθαριότητα στις παραλίες μας και τις θάλασσές μας ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.

Το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί αγαθό ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας και είναι άμεσα συνυφασμένο με την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Για το Δήμο μας με ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο, από τον Λουτρόπυργο μέχρι την Κινέτα και την παραλία του Αλεποχωρίου, η καθαριότητα  και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι στόχος υψίστης προτεραιότητας

Το Πράσινο στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασική προϋπόθεση, για καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ως Διοίκηση φροντίζουμε με κάθε τρόπο και συγκεκριμένες δράσεις έτσι ώστε το μήνυμα για πολύ πράσινο στις πόλεις,  καθαρό Περιβάλλον και για καθαρές θάλασσες, να εμπεδωθεί και να γίνει συνείδηση σε όλους και ασφαλώς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με συνέπεια.»