Για δέκατη Πέμπτη σχολική χρονιά οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων εξέδωσαν την εφημερίδα «Μαθητικό Περισκόπιο».
Πρόκειται για ένα δημιούργημα στο οποίο διαχρονικά αποτυπώνονται θέματα σχετικά με πολλές απόψεις της κοινωνικής αλλά και της σχολικής ζωής.
Πάντα με την καθοδήγηση των καθηγητών τους εργάζονται ομαδικά τόσο στην έρευνα όσο και στην σύνταξη των κειμένων.3O_GYMNASIO_MAU_PERISKOPIO

Για την φετινή έκδοση της εφημερίδας συγχαρητήρια επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

Η επιστολή του Δημάρχου

«Για ακόμη μία φορά τα παιδιά των Μεγάρων μας έκαναν να αισθανθούμε υπερήφανοι για τις δραστηριότητες τους και συγκεκριμένα για το σημαντικό επίτευγμά τους να εκδώσουν την μαθητική εφημερίδα το Μαθητικό Γρηγόρης ΣταμούληςΠερισκόπιο του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων.
Η πλούσια θεματολογία και ο τρόπος που αυτή αποτυπώνεται στις σελίδες της εφημερίδας αποκρυσταλλώνουν τις γνώσεις και το ενδιαφέρον των μαθητών για την ιστορία και τις παραδόσεις μας, τις επιστήμες, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, αποδεικνύοντας έτσι, ότι τα παιδιά έχουν αποκτήσει ήδη τα εφόδια αυτά, που είναι αναγκαία για να πορευτούν στο μέλλον.
Μέσα από το εγχείρημα αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες δηλώνουν το παρόν τους στην τοπική κοινωνία, αφού αποκτούν φωνή και ένα μέσο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες τους και τις προτάσεις τους, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύουν, ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από την συνεργασία, την ομαδικότητα και την προσήλωση στους στόχους τους.
Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ θερμά και εγκαρδίως τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων για το εγχείρημά τους αυτό, αλλά και τον Διευθυντή και τους καθηγητές-καθηγήτριες που αγκάλιασαν και υποστήριξαν αυτή τους την πρωτοβουλία. Ελπίζω το Μαθητικό Περισκόπιο να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νέους του Δήμου μας. Οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή σήμερα γιατί αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές του αύριο.»