Σχετικά με την ανησυχία η οποία έχει εκδηλωθεί αυτές της ημέρες σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο  για την ενδεχόμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην οροσειρά Γεράνεια, με σχετική δημόσια ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεγαρέων ενημερώνει:

«Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και ο Δήμος Μεγαρέων εχουν λάβει αρνητική θέση για τις ανεμογεννήτριες ευθύς αμέσως μετα τις πυρκαγιές στα Γεράνεια και όχι κατόπιν εορτής όπως μερικοί μερικοί».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές στην εν λόγω οροσειρά ο κ. Σταμούλης έλαβε αρνητική θέση για την ενδεχόμενη τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και προστίθεται ότι έχουν ληφθεί διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθεί εκεί τέτοιος ηλεκτροπαραγωγός εξοπλισμός.
Μάλιστα προστίθεται με έμφαση ότι «Μετά τις πυρκαγιές του 2020 μιλώντας εντός της Βουλής (24.5.21), ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που από τότε κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο ότι ταχα «η πυρκαγιές ως απώτερο σκοπό είχαν στο να αλλάξει η χωροθέτηση πάρκου ανεμογεννητριών ή λατομείου» κι είχε πεί ακριβώς και κατά λέξη: « Θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Πρώτον δεν θα αλλάξει ο χαρακτήρας των καμένων εκτάσεων, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει. Οι περιοχές αυτές άμεσα θα κριθούν αναδασωτέες και θα πάρουν τη συνήθη διαδικασία. Δηλαδή ούτε η χρήση θα αλλάξει ούτε το καθεστώς τους. Ούτε μισή ανεμογεννήτρια δεν πρόκειται να χωροθετηθεί πόσο μάλλον να κατασκευαστεί. Ούτε κανένα λατομείο δεν πρόκειται να χωροθετηθεί ή να επιτραπεί να λειτουργήσει στις καμένες εκτάσεις, ούτε για Βωξίτη, ούτε για μάρμαρο ούτε για οτιδήποτε άλλο λέγεται.

Εμείς ως Υπουργείο Περιβάλλοντος θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου το δάσος να επανέλθει, οι οικότοποι και τα φυσικά δασικά συστήματα να επανακάμψουν. Με την βοήθεια με παρακολούθηση και όλες τις ενέργειες που επιβάλλεται να κάνουμε».

Επίσης  ο Υφυπουργός και πάλι εντός της Βουλής (10.10.22) είπε:

«Στις καμένες περιοχές των Γερανείων ορέων δεν θα εγκατασταθεί, ούτε θα χωροθετηθεί καμμιά ανεμογεννήτρια. Δεν υπάρχει άδεια εγκατάστασης. Εχουν εκδοθεί από την ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού. Η βεβαίωση παραγωγού δεν έχει καμία σχέση με την άδεια εγκατάστασης».

Επί του θέματος, ο κ.Σταμούλης με έγγραφό του  προς τον Πρωθυπουργό, τον Ιούνιο του 2021, ζήτησε «να κηρυχτούν όλες οι περιοχές των καμένων δασών, ως αναδασωτέες και να μην επιτραπεί καμία απολύτως δραστηριότητα εντός αυτών π.χ. ανεμογεννήτριες, ορυχεία βωξίτη κλπ».

Επίσης εχουν ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι η θέση του Δήμου είναι αρνητική σε κάθε σκέψη για εγκατάσταση ανεμεγεννητριών, ορυχείων Βωξίτη κλπ όπως είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώνσταντίνος Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Και η ανακοίνωση επισημαίνει το γεγονός ότι είναι εκ του πονηρού ισχυρισμοί ότι ο Δήμος έχει μείνει άπραγος.
Καταγγέλλεται ακόμα ότι όσοι ανακινούν το θέμα τώρα πλήττουν το Δήμο και μάλλον το κάνουν για να πλήξουν το Δήμαρχο προσωπικά.

Τέλος, σε οποιαδήποτε περίπτωση, καλείται ο λαός των Μεγάρων να βρίσκεται σε εγρήγορση, να παραμένει ενωμένος και να μην αποδεχθεί οποιαδήποτε τετελεσμένα σχετικά γεγονότα.