Τέσσερα από τα επτά μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων για να υποστηρίξουν την πρόθεση του Δήμου Μεγαρέων να μετονομασθεί σε “Δήμος Μεγάρων – Νέας Περάμου”

Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2014 για τη μετονομασία του Δήμου η οποία, ωστόσο, έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ο πρόεδρος Γιάννης Σεβαστής, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Ψωμιάδης και οι σύμβουλοι Ντίνα Πολιτάκου και Παναγιώτης Βάγιας παρέμειναν έως το τέλος της εξαντλητικής συνεδρίασης, η οποία είχε πολλά θέματα συζήτησης και τελείωσε στη 01:30 το πρωί, προκειμένου να τιμήσουν το ομόφωνο αίτημα της Νέας Περάμου για τη μετονομασία του Δήμου.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούν αλλά η ελληνική γραφειοκρατία ειναι ανίκητη αφού από το 2014 το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει δύο φορές την επαναδιατύπωση και επικαιροποίηση της απόφασης για μετονομασία.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στην επιχειρηματολογία της Κοινότητας Νέας Περάμου περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα σημεία τα οποία σηνηγορούν προς την μετονομασία του Δήμου Μεγαρέων σε Δήμο Μεγάρων – Νέας Περάμου τόσο για ιστορικούς λόγους όσο και για κοινωνικούς.
Τα Μέγαρα είναι μια ιστορική πόλη αλλά και η Πέραμος υπήρξε και αυτή ιστορική Ιωνική πόλη στη Μικρά Ασία με ίχνη από τον 7ο αιώνα προ Χριστού. Οι ιδρυτές της Νέας Περάμου, οι πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής, ζουν σε αυτήν την περιοχή εδώ και 97 χρόνια και έχουν ήδη γράψει τη δική τους ιστορία. Επομένως είναι εύλογη η επιθυμία τους να διατηρηθεί το όνομα της ιστορικής πόλης τους στη συνέχεια της ιστορίας και να βαδίσει στο μέλλον ενωμένη με το Δήμο Μεγαρέων.

Η απόφαση για μετονομασία του Δήμου επικαιροποιήθηκε με ψήφους 30 από τους 31 παρόντες με τον δημοτικό σύμβουλο Στέλιο Φρυγανά να επιμένη στην άποψη να μην μετονομασθεί ο Δήμος Μεγαρέων λόγω της μακραίωνης ιστορίας του.