Αποδεκτές έκανε το Συμβούλιο Μεγαρέων τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού «Ηρόδωρος» Σπύρου Παπασίδερη και Τάσου Μαρκεσίνη κατά την συνεδρίασή του της 25ης Μαΐου 2017.
Στη θέση των παραιτηθέντων ορίζονται οι κ.κ. Δημήτριος Πλαταράς και Δημήτριος Αναστασίου.

Το γεγονός της παραίτησης και της αντικατάστασης θα είχε τυπική σημασία αν κατά τη συζήτηση του θέματος δεν ζητούσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μπερδελής να διαβαστεί προς το σώμα η παραίτηση του Σπύρου Παπασίδερη.
Κατά την ανάγνωση διαπιστώθηκε ότι η παραίτησή του οφείλετο σε πολιτικές διαφωνίες με την διοίκηση Σταμούλη σχετικά με τον τρόπο άσκησης της διοίκησης.
Στους λόγους της παραίτησής του ο κ. Παπασίδερης, ο οποίος σημειωτέον βρίσκονταν στο πλάι του κ. Σταμούλη από την αρχή της προσπάθειάς του προς τον δημαρχιακό θώκο, αναφέρει ότι η άσκηση των δημαρχιακών και γενικότερα διοικητικών καθηκόντων δεν εφαρμόζει τις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας προς τους πολίτες, αρχές τις οποίες ο συνδυασμός υποστήριζε πάγια και με προσήλωση.
Ο παραιτηθείς δήλωσε ξεκάθαρα ότι η διαφωνία και παραίτησή του δεν αφορούν στο πρόσωπο του Δημάρχου αλλά στην ασυνέπεια εξαγγελιών και άσκησης πολιτικής.

Αν και η παραίτηση είχε υποβληθεί από τον Ιανουάριο μόλις τώρα το θέμα ήλθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΡΔΕΛΗΣ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Την παραίτηση προσπάθησε ανεπιτυχώς να υποβιβάσει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυροειδή η οποία κατά την συνηθισμένη πρακτική των προέδρων έκανε αναφορά «στην παραίτηση την οποία έχουν λάβει οι Σύμβουλοι» σαν να είναι ένα γεγονός το οποίο αφορά μόνο τους Δημοτικούς Συμβούλους και όχι τους δημότες γενικότερα.
Με αυτόν τον τρόπο πιστεύεται ότι το προεδρείο επιχείρησε να περάσει στα μουγγά το θέμα ώστε  να μην γίνουν ευρέως γνωστές οι διαφωνίες του κ. Παπασίδερη.
Χάρη στο αίτημα του κ. Μπερδελή το θέμα πήρε την δέουσα δημοσιότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προεδρείο δεν διάβασε την παραίτηση του κ. Μαρκεσίνη, επιβεβαιώνοντας έτσι την απροθυμία του να δώσει έκταση στο θέμα.

Παρέμβαση επίσης έκανε και ο Σύμβουλος Γιάννης Μιχάλαρος ο οποίος χαρακτήρισε τις παραιτήσεις ως εξόχως πολιτικές και τόνισε το γεγονός ότι «οι παραιτηθέντες είναι δύο άτομα τα οποία βοήθησαν τον Δήμαρχο στην προεκλογική του εκστρατεία στην οποία δόθηκε ένα όραμα άλλης διοίκησης, άλλης συμπεριφοράς και άλλου ήθους τα οποία δεν υπήρξαν ποτέ».
Ζήτησε μάλιστα από τον Δήμαρχο να μην κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις.

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Η ΟΜΟΑΔΑ ΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ
Αναφερόμενος στις παραιτήσεις ο κ. Σταμούλης είπε: «Η ομάδα Σταμούλη προχωράει αταλάντευτα. Δεν έχουμε αλλάξει σε τίποτε. Αν κάποιοι θέλουν να παραιτηθούν επειδή βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα, έχουν το δικαίωμα.
Νομίζω ότι προχωράμε σύμφωνα με τις αρχές μας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα προσέφεραν και τους ευχόμαστε καλή πορεία στο πολιτικό τους μέλλον.
Έχουμε την πεποίθηση ότι δεν έχουμε ξεφύγει από την πορεία μας».