Ανησυχία για την έκβαση της υπόθεσης μεταλλευτικών ερευνών στα Γεράνεια εκφράζει ο Βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα για τον λόγο ότι ο αρμόδιος Υπουργός για την υπόθεση «πετάει το μπαλλάκι» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την έγκριση της έρευνας.Ανησυχία για την έκβαση της υπόθεσης μεταλλευτικών ερευνών στα Γεράνεια εκφράζει ο Βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα για τον λόγο ότι ο αρμόδιος Υπουργός για την υπόθεση «πετάει το μπαλλάκι» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την έγκριση της έρευνας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΚΑΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ

«Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στα σχέδια δημιουργίας μεταλλείων βωξίτη στην περιοχή Μεγαρίδος. Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ έκανε παρεμβάσεις στη βουλή, κατέθεσε ερώτηση στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η απάντηση, που δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, πριν λίγες ημέρες, ενισχύει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες. Γιατί αποδέχεται την ύπαρξη αυτών των σχεδίων και πετάει το μπαλάκι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την έγκριση της επένδυσης.

Ο όρος που θέτει κι αφορά την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, δεν μας λέει τίποτε. Ούτε πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό. Σήμερα, άλλωστε έχει διαμορφωθεί ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο, που διευκολύνει τις επενδύσεις σε δασικές και άλλες προστατευμένες περιοχές, ανοίγοντας το δρόμο να καταστρέφεται “νομιμότατα” το περιβάλλον. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Το πρόσφατο ναυάγιο στη Σαλαμίνα και η ρύπανση του Σαρωνικού έγινε με βάση τους νόμους τους, που το μόνο που κάνουν είναι να  θωρακίζουν την ασυδοσία και την αυθαιρεσία του κεφαλαίου.

Οι σχεδιασμοί αυτοί δείχνουν και κάτι ακόμη: Το χαρακτήρα της ανάπτυξης, την οποία ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Μια ανάπτυξη που θα στηριχθεί και στην εργασιακή μνημονιακή ζούγκλα και στην καταστροφή των μικρών επαγγελματιών κι αγροτών και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και συνολικά της ποιότητας ζωής του λαού. Για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τους τη χαρίζουμε αυτή την ανάπτυξη. Και παλεύουμε για τη ζωή και τα δικαιώματά μας».