Τη με σπουδή και εν μέσω αργιών προκήρυξη 11 θέσεων εργασίας εκτάκτου προσωπικού εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέων καταγγέλλει ο δημοτικός συνδυασμός “Τώρα” του Γιώργου Μπερδελή.
Σε συνέχεια των καταγγελειών του Γιώργου Μπερδελή στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης για τέτοιου είδους προσλήψεις σκοπιμότητας ήλθε η εν λόγω προκήρυξη να τον δικαιώσει.
Συγκεκριμένα 9 λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019 αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Διαύγεια η προκήρυξη για πρόσληψη 11 ατόμων με τις εξής ειδικότητες:
4 οδηγοί
1 σιδηροτεχνίτης
1 χεριστής σκαπτικών μηχανημάτων
1 τεχνίτης οικοδόμος
1 ελαιοχρωματιστής
2 εργάτες πρασίνου
1 εργάτης συλλογής ογκωδών αντικειμένων.

Το ενδιαφέρον του τρόπου της προκήρυξης είναι το εξής:
Όσοι ενδιαφέρονται έχουν περιθώριο, σύμφωνα με το νόμο, πέντε ημέρες να υποβάλλουν αίτηση. Όμως στην ουσία, η ανάρτηση γίνεται με τέτοια χρονική ρύθμιση ώστε τυχόν ενδιαφερόμενοι να έχουν μόνο μια εργάσιμη ημέρα περιθώριο να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.
Ημέρα 1. Η ανάρτηση γίνεται την Παρασκευή 22 Μαρτίου λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας
Ημέρα 2. Σάββατο 23 Μαρτίου αργία
Ημέρα 3. Κυριακή 24 Μαρτίου αργία
Ημέρα 4. Δευτέρα 25 Μαρτίου αργία
Ημέρα 5. Τρίτη 26 Μαρτίου εργάσιμη.
Η ανακοίνωση αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του δημαρχείου, αναρτάται στη διαύγεια και δεν δημοσιεύεται κάπου αλλού.
Συνεπώς αίτηση θα κάνουν οι “πολύ ψαγμένοι” ή εκείνοι οι οποίοι έχουν προνομιούχο πληροφόρηση από το περιβάλλον του Δημαρχου.

Αυτά αναφέρει εκ η σχετική ανακοίνωση του “Τώρα” η οποία ακολουθεί

«Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της καταγγελίας του συνδυασμού μας, ο κύριος Σταμούλης χρησιμοποιεί τις προσλήψεις για προσωπικό και μόνο όφελος, μη δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον έχει ανάγκη να κάνει αίτηση για πρόσληψη. Δίνουμε στη δημοσιότητα την προκήρυξη που αναρτήθηκε στην Διαύγεια με κωδ. ΑΔΑ 685ΘΩΚΠ-ΣΨ7 (http://www.tora-megara.gr/index.php/keimena/arxeia-pdf) την Παρασκευή 22/03/2019 και ώρα 13:51:00 όπου καλούνται όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση πρόσληψης μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 26/03/2019!

Ο κύριος Σταμούλης, όχι μόνο δεν δημοσιεύει κατά προσφιλή του τακτική σε καμία τοπική εφημερίδα (κατά παρότρυνσή μας), την είδηση για να μπορεί κάθε συμπολίτης που έχει ανάγκη εργασίας να κάνει αίτηση, αλλά την ανακοινώνει μέσα στο τριήμερο αργίας!
Για να μην το πληροφορηθεί κανείς!
Για να κάνει τα προεκλογικά του παιχνίδια!
Για να εκμεταλλευθεί την ανθρώπινη ανάγκη εργασίας!
Για να κρατηθεί στην καρέκλα του, την οποία είχε δηλώσει ότι θα αφήσει στο πέρας της πενταετίας!
Και όλα αυτά με δημόσιο χρήμα, με τα δικά μας λεφτά!
Δηλαδή Τζάμπα μαγκας!

Η Ομάδα Επικοινωνίας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ»