Επίθεση κατά των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Κουμπέτσου, Μπερδελή και Βαρελά εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με αφορμή την προσπάθειά τους να πάρουν μέρος στη με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και να θέσουν θέμα πρόσληψης νομικού συμβούλου για το θέμα του αγωγού υπερυψηλής τάσης Ισραήλ – Κύπρος – Κρήτη – Αττική.

Σύμφωνα με την πλευρά του Δημάρχου  οι εν λόγω «εισέβαλαν» σε γραφείο του Δήμου όπου συμμετείχαν Υπηρεσιακοί Παράγοντες στη συνεδρίαση και απαίτησαν με βίαιο τρόπο να συζητηθεί το θέμα της πρόσληψης νομικού συμβούλου.

Ωστόσο μετά από διασταύρωση των γεγονότων διαπιστώσαμε ότι το αφήγημα το Δημάρχου δεν περιγράφει τα  γεγονότα αλλά αποτελεί μια προσωπική ερμηνεία τους και μάλιστα με άκρα εμπάθεια και εξαιρετικά υπερβολικούς όρους.

Αναρωτιέται ο αναγνώστης του δελτίου τύπου της 20ης Ιουλίου αν οι Γιώργος Κουμπέτσος, Γιώργος Μπερδελής και Κλεάνθης  Βαρελάς αποτελούν μέλη πολιτικής συμμορίας.

Πώς να εξηγηθούν οι χαρακτηρισμοί στους οποίους προβαίνει ο κ. Σταμούλης προκειμένου να περιγράψει την πράξη τους.
Η πράξη τους χαρακτηρίζεται ως εισβολή.
Σταχυολογούμε από τους χαρακτηρισμούς και απορούμε: Είναι δυνατό όλα αυτά να συγκεντρώνονται σε τρία γνωστά και λαοπρόβλητα μέλη της κοινωνίας;

«Τραμπουκισμοί, εισβολή, κατάλυση της δημοκρατικής διαδικασίας, θλιβερό και ασύλληπτο για την κοινή λογική γεγονός, θράσος, βιασμός δημοκρατικών διαδικασιών και της πολιτικής ηθικής, κοινοί εισβολείς, ξεπέρασαν κάθε όριο μικροπολιτικής, γραφικότητας, θράσους, αγένειας, καταλύσατε τη δημοκρατία» (σ.σ. !!!).

Αν και είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι ο έως τώρα ευγενής και ανεκτικός  στην αντιπολίτευση, συχνά είρων, Γρηγόρης Σταμούλης αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση με τόσο οξύ τρόπο.
Πιθανολογούμε ότι οφείλεται στο γεγονός πως ανέλαβε προσωπικά την πρωτοβουλία να διαπραγματευθεί απευθείας με τον ΑΔΜΗΕ την παροχή αντισταθμιστικών οφελών για τη διέλευση του ηλεκτρικού αγωγού παρά τη διατυπωμένη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον της διέλευσης. Η θέση αυτή του δημάρχου χαρακτηρίστηκε από ορισμένους ως παράβαση καθήκοντος αφού ο θεσμικός ρόλος του είναι να εκτελεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου.
Η ανοίκεια επίθεση προς τους επικεφαλής των παρατάξεων δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εργαλείο που θα αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το πρόβλημα του αγωγού.

Πέραν αυτού καθαυτού του γεγονότος οφείλουμε όμως να επισημάνουμε την εκτελούμενη στροφή του κ. Σταμούλη σε μεθόδους φραστικών υπερβολών κατά την εκφορά του πολιτικού λόγου.
Είναι φανερό πως οι χαρακτηρισμοί των επικεφαλής των συνδυασμών και των πράξεών τους απέχουν πολύ από την αλήθεια.
Ο κ. Σταμούλης για την ώρα ακολουθεί την πρακτική σύγχρονων πολιτικών προσωπικοτήτων των οποίων οι λέξεις, οι φράσεις και οι εκφράσεις έχουν χάσει την πραγματική τους σημασία και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Κλικ εδώ για να διαβάσετε το εν λόγω δελτίο τύπου