Έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Αντένα.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι θα ελεγχθούν όλες οι οικοδομικές άδειες και όπου χρειαστεί θα γκρεμιστούν σπίτια, μετά τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή 84 ανθρώπων στην ανατολική Αττική.

«26 συμπολίτες μας κάηκαν γιατί υπήρχε μια μάντρα στο Μάτι», υπογράμμισε ο υπουργός αναφερόμενος  στο σημείο όπου βρέθηκαν αγκαλιασμένοι καμένες σοροί εγκλωβισμένων στην Αργυρή Ακτή.

«Δεν υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι, το οποίο μετρά τους περισσότερους νεκρούς στην εθνική τραγωδία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο», σημείωσε ο Υπουργός. Ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν τονίζοντας ότι θα πρέπει να διορθωθούν προβλήματα χρόνων.

«Είχαμε πάρα πολλές συνθήκες, και μόνιμες που έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό και τη δομή των περιοχών αλλά και με τη συγκυρία, τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς, την άμεση μετάδοση της πυρκαγιάς κλπ» δηλώνει ο κ. Σπίρτζης.