Οργιάζουν οι φήμες για τη «διπλωματική» αδιαθεσία η οποία κράτησε τον Γιώργο Μάνταλο μακριά από τον πάγκο της Νεανικής Εστίας στο δεύτερο τουρνουά Αλκιβιάδης Μπεναρδής που ξεκίνησε χθες, 24/9, με τους προκριματικούς και ολοκληρώνεται σήμερα με τους τελικούς.
Πολύ παράδοξο γεγονός δηλαδή η παραμονή του αρχιτέκτονα της ανόδου και δεν φαίνεται να είναι περιστασιακό. Μεταξύ αυτών που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην οικογένεια των Μεγαρέων, εκτιμάται ότι «κάτι του έκαναν του Μάνταλου».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στον πρώτο αγώνα η Δάφνη Δαφνίου επιβλήθηκε με δυσκολία του ΑΣ Πέρα με 56-55 και προκρίνεται στον σημερινό τελικό, ώρα 20:00. Η Κόρινθος είναι ομάδα Β΄ εθνικής και ο Πέρα ομάδα Γ΄ εθνικής η οποία αγωνίζεται και φέτος στον ίδιο όμιλο με την ΝΕΜ.

Στον δεύτερο αγώνα η ΝΕΜ ηττήθηκε από τον ΚΑΟ Κορίνθου με 69-60 και συμμετέχει στον μικρό τελικό, ώρα 18:00 με αντίπαλο τον ΑΣ Πέρα.
Η ομάδα της Κορίνθου παρουσίασε ένα πολύ δυνατό και δουλεμένο σύνολο με βάθος πάγκου και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το παιχνίδι.
Στον πάγκο της ΝΕΜ κάθισαν ο Τάκης Υφαντής και ο Ανδρέας Ζιάκας ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο τραυματίστηκε ο σέντερ Ηλίας Μαλούκος.

Και οι δύο αγώνες ήταν χρήσιμοι για τους προπονητές των ομάδων οι οποίοι χρησιμοποίησαν διάφορα σχήματα προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Στην πρώτη ημέρα του τουρνουά βρέθηκαν ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ Θανάσης Παπαδημητρίου καθώς και ο Κλεάνθης Βαρελάς.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν και μεταξύ άλλων θυμήθηκαν τα παλιά όταν ο Κλεάνθης ήταν μέλος της εθνικής εφήβων και είχε προπονητή τον κ. Παπαδημητρίου.