Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων ως μέλος του δικτύου Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών συμμετέχει στην «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016»
Πρόκειται για μια δράση η οποία αποσκοπεί την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας και απευθύνεται σε μαθητές και τις οικογένειές τους οι οποίοι θα συνεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον εξερεύνησης του περιβάλλοντος και εν τέλει μάθησης.EJEREYNHTHS

Από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, και με θέμα με το σύνθημα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», γονείς και παιδιά 5 έως 14 ετών, αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους, στην περίπτωση την Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων, και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Οι 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων, λαμβάνουν μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι το οποίο αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα.
Κάθε μέρα οι βιβλιοθήκες έχουν μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρνουν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη όμως επιλέγει διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, την ραπτική κ.ά.

Μπορείς να εξερευνήσεις ένα φτερό; Ένα εισιτήριο; Κάτι με βούλες ή τέσσερα τετράγωνα; Φέτος στις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Εξερεύνηση αρχίζει τον Ιούνιο  και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων.    Όλες οι δράσεις παρέχονται  δωρεάν.