Καλή αρχή για την καλοκαιρινή σεζόν έκαναν οι συμπαθείς τσιγγάνοι οι οποίοι διανυκτέρευσαν στο «κάμπινγκ» της Βαρέας το Σάββατο 3 Ιουνίου προς Κυριακή 4.
Έπαθαν πλάκα κατά τις 8 το πρωί της Κυριακής δύο μέλη του συλλόγου της Βαρέας όταν είδαν στρωματσάδα τους τσιγγάνους να έχουν κάνει τους δημόσιους χώρους ξενοδοχείο ύπνου. Όχι δηλαδή ότι ήταν η πρώτη φορά αλλά πίστευαν ότι το φαινόμενο είχε εκλείψει.
Οι μισοί «κατασκηνωτές» βρίσκονταν κάτω από τις κουβέρτες, κάποιος έκανε τη σωματική του ανάγκη εκεί πιο πέρα, μια μικρομάνα άλλαζε τα πάμπερς του μωρού της, κάποιος ανακουφιζόταν όρθιος δίπλα στον κάδο απορριμμάτων και πάει λέγοντας.

Σκέτη απογοήτευση αν αναλογιστεί κανείς ότι ο τοπικός σύλλογος με τον αεικίνητο πρόεδρό του κάνει τα πάντα ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα στη Βαρέα και να γίνει πιο ελκυστική.
Για την ιστορία, τα δύο μέλη του συλλόγου απείλησαν τους καταληψίες ότι θα καλούσαν την αστυνομία και αυτοί έσπευσαν να φύγουν.

Αυτό το φαινόμενο, δηλαδή της κατασκήνωσης των τσιγγάνων στη Βαρέα, του πικνίκ, της δυνατής μουσικής, του ύπνου και της ρύπανσης με ανθρώπινα απόβλητα έρχεται από το παρελθόν. Τα τρία τελευταία χρόνια είχε περιορισθεί ή και εκλείψει.
Η επανάληψη συνέβη επειδή η παραλία είναι αφύλακτη και ανεπαρκώς φωτισμένη. Δεν υπάρχει λόγος να επιχειρηματολογήσει κανείς για την ανάγκη αλλά αποτελεί υποχρέωση της δημοτικής αρχής των Μεγάρων να λάβει μέτρα και να την διαφυλάξει.

Η παρέμβαση των μελών του συλλόγου της Βαρέας ήταν επιτυχής στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά αυτή η αντιμετώπιση έτυχε και έγινε.
Δεν είναι δουλειά των πολιτών να παρεμβαίνουν σε τέτοια θέματα δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν.

Παρακαλούμε λοιπόν τη δημαρχία να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα.