Χρήστος ΠαπαηλίαςΗ ισχύς της ατμοσφαιρικής διαταραχής η οποία μας επηρεάζει αποδείχτηκε σε Πελοπόννησο, Ιόνιο και Κεντρική Μακεδονία! Στην Αττική, η νέφωση και ο άνεμος ερχόταν από το Σαρωνικό αλλά με εξέπληξε η αδυναμία να δημιουργήσει καταιγίδες με τη θερμοκρασία των θαλασσών στα ύψη αυτή την εποχή! Συμπεριφέρθηκε όπως θα συμπεριφερόταν τον Απρίλιο! Αυτό οφείλεται στις συγκλίσεις οι οποίες δεν επέτρεψαν στο σύστημα να προχωρήσει λίγο πιο ανατολικά.

Στα θετικά των βροχοπτώσεων καταγράφεται ότι έβρεχε με ασθενή έως μέτρια ένταση για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να μην εξατμίζεται γρήγορα η υγρασία μετά από τόση ανομβρία! Οπωσδήποτε, στα θετικά συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι δεν έπεσε χαλάζι στην περιοχή μας!

Σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες οι πιθανότητες βροχής υπάρχουν λόγω θερμικής αστάθειας η οποία ενισχύεται από τη διαταραχή που εξασθενημένη εξακολουθεί να υπάρχει στο Ιόνιο. Αυτό σημαίνει πιθανότητες βροχών- έκπληξη αλλά και με αυξημένη τοπικότητα!
Με λίγα λόγια, θα έχουμε τις περισσότερες ώρες καλό καιρό με αυξημένη υγρασία αλλά οι προγραμματισμοί δε θα πρέπει να αποκλείουν τη βροχή κυρίως απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και την αρχή της επόμενης εβδομάδας.
Καλημέρα σε όλους!

Χρήστος Παπαηλίας
Δασοπόνος & Τεχνολόγος Φυσικού Περιβάλλοντος