Ασάφειες στις οδηγίες για υποβολή φακέλων σχεδίου βελτίωσης για νέους αγρότες διαπιστώνει ο Θανάσης Μπούρας και σπεύδει να τις επισημάνει στον Υπουργό Αγροτκής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας  κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τις ασάφειες στην υποβολή φακέλων για το σχέδιο βελτίωσης για τους νέους αγρότες.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ο κίνδυνος, εξ αιτίας αυτών των ασαφειών, να μείνουν εκτός υποστήριξης οι νέοι αγρότες της Δυτικής Αττικής και να δοθούν τα κονδύλια που τους αναλογούν σε άλλες Περιφέρειες.

Η ασάφεια αφορά στην προαπαιτούμενη ασφαλιστική βεβαίωση η οποία σε ορισμένες περιφέρειες περιγράφεται ως «ασφαλιστική ενημερότητα» ενώ σε άλλες ως «βεβαίωση ασφάλισης».

Η ασάφεια αυτή, υποστηρίζει ο κ. Μπούρας, είχε ως αποτέλεσμα αρχικά να μην τηρηθεί ισονομία για όλους τους υποψήφιους αγρότες και στην συνέχεια αρκετοί αγρότες οι οποίοι είχαν υποβάλει βεβαίωση ασφάλισης αποκλείστηκαν.

Ο κ. Μπούρας ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αν προτίθεται να λάβει υπόψη του τόσο τις βεβαιώσεις ασφάλισης όσο και τις ασφαλιστικές ενημερότητες των νέων αγροτών της Δυτικής Αττικής, ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν τα κονδύλια τα οποία τους αντιστοιχούν.