Τον πρώτο της επίσημο αγώνα έδωσε η ομάδα βόλεϊ, κατηγορίας παγκορασίδων του ΑΣ Ευκλείδης Μεγάρων, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στο κλειστό Δραπετσώνας με αντίπαλο την ομώνυμη τοπική ομάδα.
Η πρεμιέρα των κοριτσιών συμπίπτει και με τον πρώτο ιστορικά επίσημο αγώνα του συλλόγου σε διοργάνωση της τοπικής Ένωσης.

Ο Ευκλείδης είναι γνωστός για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου τις οποίες τηρεί και αποτελεί μεγάλο τμήμα η ίδρυση νέου τμήματος στην υπηρεσία ενός άλλου αθλήματος το οποίο απαιτεί ιδιαίτερη ιεραρχική δομή.

Οι πρώτες παίκτριες τα ονόματα των οποίων καταχωρήθηκαν στο φύλλο αγώνα είναι οι Αναστασία Ταχταρά, Νεφέλη Μπέλση, Γεωργία Ζουμπουρλή, Έλενα Μπρίνια, Κατερίνα Πανάγου, Ελεάννα Ιωάννου, Σωτηρία Φραγκούλη και Σίλια Κίτσιου
Προπονητής ο Τάκης Κορδαλής, παλιός βολεϊμπολίστας της Νέας Περάμου.
Το όνομα της  Τοπικής Ένωσης: Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.).

Οι υπεύθυνοι του Ευκλείδη καλούν όλα τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) που θέλουν να ασχοληθούν με το συναρπαστικό αυτό άθλημα να εγγραφούν στην ακαδημίας.
Το σαββατοκύριακο 11-12/2 η ομάδα αντιμετωπίζει ως γηπεδούχος στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου την ομάδα παγκορασίδων του Αιγάλεω.