Πολύ ενδιαφέρουσα ειδικότητα προσφέρεται από το Δημόσιο ΙΕΚ Σαλαμίνας, αυτή της Αρχιτεκτονικής Τοπίου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το εν λόγω ΙΕΚ είναι το μοναδικό στην Αττική το οποίο προσφέρει αυτήν την ειδικότητα και ένα από τα δύο σε όλη την Ελλάδα.

Η ειδικότητα Αρχιτεκτονική Τοπίου (Πλήρης Τίτλος: Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος) με ενδεικτικά μαθήματα:  Φυτοτεχνία, Φυτοπροστασία, Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες, Θερμοκηπιακές Εγκαταστάσεις, Κηποτεχνικές Εφαρμογές, Αρχιτεκτονική και διαμόρφωση τοπίου, Μελέτη -Οργάνωση Χώρων Πρασίνου και Αναψυχής, Πρακτική Εφαρμογή κ.ά. δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να εργασθούν σε  θέσεις όπως:  τεχνικός ανάπτυξης και συντήρησης έργων τοπίου (π.χ. πάρκα, πλατείες), αυτοαπασχολούμενος αναλαμβάνοντας την περιποίηση κήπων και άλλων χώρων πρασίνου,υπάλληλος στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε έργα αστικού και περιαστικού πρασίνου, ως τεχνικός σε φυτοτεχνικές μονάδες ή σε καταστήματα πώλησης φυτών και ειδών κήπου.

Επίσης, η ειδικότητα απευθύνεται και σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες από προσωπικό ενδιαφέρον και μεράκι.

Οι εγγραφές γίνονται με Απολυτήριο, οποιουδήποτε τύπου Λυκείου, και ανεξάρτητα από ηλικία, ενώ η φοίτηση είναι δωρεάν και απογευματινή (20 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα).

Αξίζει να τονισθεί πως το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, είναι το μοναδικό Ι.Ε.Κ. στην Περιφέρεια Αττικής και ένα από τα δύο Ι.Ε.Κ. σε όλη την Ελλάδα που θα λειτουργήσει η παραπάνω ειδικότητα. Η συγκυρία αυτή δίνει την ευκαιρία στους αποφοίτους να είναι από τους λίγους που θα αποκτήσουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στην παραπάνω ειδικότητα.

Πληροφορίες για εγγραφές: Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, Ζ. Πηγής 21, Σαλαμίνα, τηλ.: 2167003095 (ώρες: 13.00-21.00, από 1/9), email: ieksalam@sch.gr