Η αποτρίχωση με κερί στο σπίτι μοιάζει με άθλο; Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Σημειώστε μερικές χρήσιμες συμβουλές και ξεκινήστε εξάσκηση γλιτώνοντας χρήματα.

Για να κάνετε αποτελεσματική αποτρίχωση οι τρίχες θα πρέπει να έχουν λίγο μάκρος. Διαφορετικά μην μπείτε καν στη διαδικασία γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ερεθίσετε το δέρμα σας όμως οι τρίχες θα παραμείνουν εκεί.

Την προηγούμενη ημέρα κάντε πολύ καλή απολέπιση σε όλο το σώμα, επικεντρωθείτε στα σημεία που θα αποτριχώσετε και απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα.

Την ημέρα της αποτρίχωσης μην απλώσετε ενυδατική κρέμα σώματος γιατί η λιπαρότητα εμποδίζει το κερί να κολλήσει στις τρίχες και αυξάνει τις πιθανότητες ερεθισμού.
Να κάνετε την αποτρίχωση σε ένα δροσερό δωμάτιο για να μην ιδρώνετε, ο ιδρώτας εξίσου εμποδίζει το κερί να κολλήσει στις τρίχες. Αν ιδρώνετε εύκολα απλώστε λίγη πούδρα σώματος.
Πριν ξεκινήσετε την αποτρίχωση απλώστε καθαρό οινόπνευμα στις περιοχές που θα αποτριχώσετε για να αποφύγετε τις φλεγμονές.

Αν επιλέξετε την αποτρίχωση με ζεστό κερί, πριν αρχίσετε δοκιμάστε την θερμοκρασία του σε ένα μικρό σημείο του σώματος για να αποφύγετε τα εγκαύματα.

Απλώστε λοιπόν το κερί, πιέστε το καλά πάνω στο δέρμα (με φορά ίδια της τρίχας για να πιάσει το κερί όλο το μήκος της) και στη συνέχεια τραβήξτε το κερί ή την ταινία αποτρίχωσης προς την αντίθετη κατεύθυνση και συρτά (όχι προς τα πάνω σαν να ξεκολλάτε ένα αυτοκόλλητο).