Ηττήθηκε από τον Εθνικό Πειραιά με 70-64 η ΝΕΜ και αποκλείστηκε από το τουρνουά του Κυπέλλου Ελλάδος την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στον αγώνα ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Π. Σαλπέας.

Παρά το δυσάρεστο αποτέλεσμα η Νεανική Εστία έδειξε ότι μπορεί να προχωρήσει με αξιώσεις και πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα της Β εθνικής κατηγορίας στο οποίο μπήκε από εξωαγωνιστικούς λόγους.
Στο πρωτάθλημα αυτό θα αντιμετωπίσει ομάδες με εμπειρία και παράδοση στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.

Η ΝΕΜ παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο, όπου το ψηλό σχήμα δεν απέδωσε, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας με 40-25.
Στο δεύτερο ο Μάνταλος χαμήλωσε το σχήμα και έδωσε εντολή για περισσότερη πίεση. Οι κυανόλευκοι πίεσαν παντού, έκλεψαν μπάλες και ανάγκασαν σε λάθη το έμπειρο αλλά πολύ ενήλικο σχήμα του Μουριχίδη. Κάλυψαν την εις βάρος τους διαφορά του -15 σε -2 αλλά έως εκεί.
Η ΝΕΜ μπορεί να υπερηφανευθεί ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν δικό της και το επί μέρους αποτέλεσμα 30-39 και να της δοθεί ακόμα ένα ελαφρυντικό ότι Οικονομόπουλος και Λάκκας δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού.

***Ο Ψαρόπουλος, σκόρερ της ΝΕΜ, πέτυχε τους 20 από τους 22 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο
***Ο Σάλεχ χρεώθηκε να «φυλάει» τον Πέττα (πρώην παίκτης του ΟΣΦΠ και αθλητής των Γιάννη Ιωαννίδη και Ντούσαν Ίβκοβιτς) αλλά είχε και αυτός ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο με πίεση και κλεψίματα. Έβαλε στο δεύτερο μισό τους 10 από τους 12 πόντους του.
***Ο Εθνικός αγωνιζόταν για 3 χρόνια στην Α2 αλλά υποβιβάσθηκε στην Β εθνική. Φέτος, οι συνθήκες προσφέρονται και είναι σε θέση να διεκδικήσει την επάνοδό του.
***Την ομάδα των γηπεδούχων ενίσχυσε από την εξέδρα ο γνωστός “Εθνικάρας”, κατά κόσμον Γιάννης Μαντζουράνης

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 21-11, 13-22, 17-17

Διαιτητές: Μπύκας, Αργυρούδης, Ζιώγας
Γραμματεία: Σαλπά, Χριστίδης, Χατζηπαρασκευά

Εθνικός ΟΦΠΦ (Μουρουχίδης, Κανδύλης): Γεωργοπαπαδάκος Α. 11(2), Ασημακόπουλος 3(1), Μανιάτης 2, Αγγελόπουλος 3, Γεωργοπαπαδάκος Ν. 11(2), Πέττας 22(1), Γιατρούδης, Γκιζογιάννης 14(2) Λεκάκης, Σκιαθίτης, Στέφος 4

Νεανική Εστία Μεγαρίδος (Μάνταλος, Υφαντής): Δόσης, Κοντόπουλος 3(1), Σπυρόπουλος 2, Ψαρόπουλος 22(1), Παπαντωνάκος 3, Χρονόπουλος, Σάλεχ 12, Κασπίρης, Βούρτσης 6(1), Μαλούκος 9, Λούκας 7