Γιώργος Παπαγιάννης: Δεν ξεχνώ το γήπεδο από το οποίο ξεκίνησα!
George Papagiannis: I do not forget the court where it all began!

Στην προπόνηση της ομάδας των προπαίδων, της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδας, στο κλειστό Αλέκος Σάλτας των Μεγάρων, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 24 Απριλίου 2017 ο μπασκετμπωλίστας των Sacramento Kings Γιώργος Παπαγιάννης ο οποίος από τον περασμένο Σεπτέμβρη αγωνίζεται στο αμερικανικό πρωτάθλημα ΝΒΑ.
Ο λόγος είναι αυτονόητος αφού ο Γιώργος έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα μέσα από τις τάξεις της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, καθώς και ο πατέρας του Κανέλλος, παλαιός μπασκετμπωλίστας, αποδέχτηκαν την πρόταση του προπονητή του τμήματος προπαίδων Τάσου Μωραϊτη να παρευρεθεί σε μια προπόνηση και να μιλήσει στους μικρούς της παλιάς του ομάδας.
Ευκαιρία είχε επίσης και ο Κανέλλος Παπαγιάννης, ως πατέρας, να απευθύνει τον λόγο στους γονείς οι οποίοι παρευρέθηκαν στην συνάντηση.
Ο Γιώργος, με τη σεμνότητα η οποία τον διακρίνει απάντησε σε ερωτήσεις και αναφέρθηκε στην ως τώρα εμπειρία του τόσο στην ομάδα του Παναθηναϊκού όσο και στην ομάδα των Kings ως rookie (νέος), τη θέση του κοντά σε ιερά τέρατα του αθλήματος και τις καθημερινές του υποχρεώσεις.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν αφορούσαν πολλά θέματα. Από την μετάβαση σε μια ξένη χώρα, την ανάγκη προσαρμογής σε ένα διαφορετικό αθλητικό περιβάλλον, τις δυσκολίες τις οποίες συνάντησε και τι είναι προετοιμασμένος να προσφέρει.
Η βασική του θέση ήταν ότι είναι υπερήφανος που κατάφερε να ενταχθεί στο πιο δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου ενώ περιέγραψε τα συναισθήματά του όταν συμμετείχε στη διαδικασία ντραφτ και έγινε δεκτός με το νούμερο 13, κάτι το οποίο δεν έχει προηγούμενο για έλληνα μπασκετμπωλίστα.

Με Γιώργο και Κανέλλο Παπαγιάννη, ο προπονητής του τμήματος Τάσος Μωραϊτης

Στη συνέχεια ο Κανέλλος Παπαγιάννης, πατέρας και συμπαραστάτης του Γιώργου σε όλες τις φάσεις έως τώρα, μίλησε σε γονείς και μικρούς παίκτες.
Οι κυρίως συμβουλές που έδωσε ήταν: στους μεν γονείς να κάνουν το καθήκον τους και να στηρίζουν τα παιδιά τους στο σχολείο και στον αθλητισμό στα δε παιδιά να έχουν εμπιστοσύνη στους γονείς τους και να ακούνε πρώτα αυτούς χωρίς να παρασύρονται από εξωτερικές επιρροές.
Είναι γεγονός ότι η στήριξη των νέων εκ μέρους της οικογένειας είναι σημαντική και απαραίτητη, όταν μάλιστα τα παιδιά πρέπει να συνδυάσουν το σχολείο και την πορεία τους σε ένα άθλημα, η οποία απαιτεί αφοσίωση και θυσίες.
Μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη ήταν και ο αδελφός του Μηνάς, 14 ετών, ο οποίος είναι μαθητής τρίτης γυμνασίου, βρίσκεται και αυτός στο Sacramento, πηγαίνει στο σχολείο και παίζει στην ομάδα του σχολείου του.
Επίσης και ο συμπαίκτης του Γιώργου στην Εθνική Εφήβων Θανάσης Ντουζίδης από τη Χαλκίδα ο οποίος τώρα αγωνίζεται με τα χρώματα του Εθνικού Πειραιώς.

Μηνάς Παπαγιάννης και Θανάσης Ντουζίδης

Στη συγκέντρωση έγινε συνάντηση παλαιών συμπαικτών του Κανέλλου Παπαγιάννη στη ομάδα της ΝΕΜ.
Στην πορεία ήλθαν ο προπονητής Γιώργος Μάνταλος και ο βοηθός Τάκης Υφαντής ενώ από την αρχή βρίσκονταν εκεί οι Βασίλης Σάλτας, Σπύρος Νικολάου, Ιερόθεος Μαργέτης και Στέλιος Φρυγανάς.

Μερικά λόγια και από τον Βασίλη σάλτα
Ειδικά τυπωμένη φωτογραφία με τον Γιώργο Παπαγιάννη φορώντας την εμφάνηση των Kings προσφέρει ο Βασίλης Σάλτας
Τάσος Μωραϊτης, Γιώργος Παπαγιάννης, Βασίλης Σάλτας
Ο Σπύρος Νικολάου προσφέρει φανελάκι και καπελάκι της ΝΕΜ
Με τους Γιώργο και Κανέλλο Παπαγιάννη, ο Γιώργος Μάνταλος, προπονητής της ΝΕΜ, ο Τάκης Υφαντής, βοηθός προπονητή και ο Στέλιος Φρυγανάς μέλος του ΔΣ της ΝΕΜ
Η αναμνηστική φωτό
Και ο Ιερόθεος Μαργέτης υπήρξε στο παρελθόν συμπαίκτης του Κανέλλου Παπαγιάννη.
Γιώργος Παπαγιάννης και Θανάσης Ντουζίδης, συμπαίκτες στην εθνική εφήβων, πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον προαύλειο χώρο του κλειστού Αλέκος Σάλτας