Την ανησυχία της εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Μεγαρέων κατά την σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η διαδικασία επιστροφής ενέχει κινδύνους και συμβουλεύει τις οικογένειες των μαθητών και τους μαθητές να τηρούν τους κανόνες των ειδικών για την μη εξάπλωση πιθανών κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Επισημαίνεται ότι περιπτώσεις συγκροτημάτων με πολλούς μαθητές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγάλη προσοχή, για παράδειγμα το 1ο, 2ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Μεγάρων ή το 5ο και το 6ο με το 4ο Δημοτικό Μεγάρων όταν λειτουργήσουν.
Να δοθεί έμφαση στις αποστάσεις, στη χρήση μάσκας, στην ατομική υγιεινή και στις τουαλέτες.
Τα θέματα α) των τουαλετών, β) του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, γ) του γρήγορου Internet στο σχολικό δίκτυο, δ) της κατάρτισης των εκπαιδευτικών γύρω από την χρήση υπολογιστών, ε) της δια βίου μάθησης για τους γονείς και στ) των μετακινήσεων των μαθητών και των καθηγητών τα οποία έχουν τεθεί συνεχώς  και επιμόνως από την Ένωση, τώρα αναδεικνύονται για τη σπουδαιότητά τους περισσότερο από ποτέ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Η κρίση αυτή που μας δοκίμασε μας έκανε να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας, ιδιαίτερα  με τις οικογένειές μας, αλλά και εξασκηθήκαμε με τη νέα τεχνολογία, ανοίγοντας νέους βοηθητικούς δρόμους προς την επικοινωνία, την εργασία και την εκπαίδευση.

Αναμένοντας με το καλό να λήξει η πανδημία, ζητούμε από όλους να  συνεχίσουμε  με υπευθυνότητα να προφυλασσόμαστε, να προσέχουμε την υγεία μας και το καλύτερο για όλους και ειδικά για τα παιδιά μας θα ακολουθήσει».