Οι βιβλιοθήκες του Δήμου Μεγαρέων, Μεγάρων και Νέας Περάμου, συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017 η οποία διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη και το δίκτυο Ελληνικών βιβλιοθηκών.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου παιδιά ηλικίας 5-12 ετών  θα έχουν την δυνατότητα να μετέχουν σε ένα πανελλαδικό παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά «σημεία» . Μέσα από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των βιβλιοθηκών, οι μικροί φίλοι θα αναζητήσουν και θα ανακαλύψουν πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις και έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο: σημείο εκκίνησης, σημείο στίξης, σημείο καμπής, σημείο ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, «σημεία και τέρατα» και άλλα

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
Γιορτή έναρξης, Παρασκευή 16 Ιουνίου, 7:30 το απόγευμα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
Γιορτή έναρξης, Παρασκευή 16 Ιουνίου, 7:00 το απόγευμα

Δύο διαφορετικές ομάδες στηρίζουν εθελοντικά τις δράσεις.

Στα Μέγαρα: Μαρία Βαρελά, Γιάννης Μωραΐτης, Κωνσταντίνα Τσολιάκου, Μαρία Παπαγιάννη, Μάιρα Σούντη, Λίλα Σούρμπα, Αλέκα Σταματιάδη.

Στην Νέα Πέραμο: Ιεροθέα Χατζηδάκη, Αλεξάνδρα Καπετάνου, Έφη Τσεγκέλη, Διομήδης  Σάλτας, Μαίρη Βελλή, Έλενα Δερμεντζίδη.

Την εκστρατεία συντονίζει η Αντιπρόεδρος της Δημοτική Επιχείρηση Κατερίνα Καστάνη.

Αιτήσεις συμμετοχής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων, Κ. Σχινά 2, τηλ. 2296300544, καθημερινά κατά τις ώρες 15:00-20:30.

Αιτήσεις συμμετοχής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Περάμου, τηλ. 2296035586, Δευτέρα: 8:30-15:30 και Τρίτη-Παρασκευή: 13:00-20:30.