Στο θέμα της κατασκευής πεζοδρόμου στην παραλία της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο για χρήση μαθητών και δημοτών επανέρχεται ο συνδυασμός του τέως Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη μετά από πρόσφατες εξελίξεις και εκφράζει τη διαφωνία για τον λόγο ότι η συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και Δήμου Μεγαρέων δεν ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που ζητά η τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διαπραγματεύσεις του Δήμου με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης κατέληξαν στην διάνοιξη παραλιακής διόδου, μόνο για μαθητές, σε συγκεκριμένες ώρες χρήσης και κατασκευή τοιχίου και περίφραξης με δαπάνες του Δήμου συνολικού κόστους €200000.
Συνεπώς δεν θα υπάρξει πεζόδρομος ενώ ο Δήμος θα δαπανήσει το όχι ευκαταφρόνητο αυτό ποσό.

Για την εν λόγω εξέλιξη ψέγεται ο κ. Σταμούλης  ότι παρά το γεγονός ότι όταν ανέλαβε βρήκε την υπόθεση σε ώριμο στάδιο για την υλοποίησή της καταλήγει, με σημαντικό κόστος, να εξασφαλίζει μεν την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους αλλά οι δημότες να μην διατίθεται η δίοδος στους δημότες για περίπατο.

Σύμφωνα με την άποψη του συνδυασμού η υπόθεση του πεζοδρόμου ο οποίος ήταν ένα όνειρο δεκαετιών για τους κατοίκους της Νέας Περάμου, είναι πλέον ένα «άπιαστο όνειρο»

Εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση