Διαβασμένος και καλά προετοιμασμένος παρουσιάστηκε ο Λοκρός Αταλάντης στο ματς της 12ης αγωνιστικής στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μεγάρων όπου δημιουργώντας την έκπληξη νίκησε τη Νεανική Εστία με 77-74.
Η ΝΕΜ κατέβηκε στον αγώνα ως φαβορί αλλά βρέθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο να ακολουθεί στο σκορ. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια, οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το επιτυχημένο πρέσινγκ των αντιπάλων τους και συνέχισαν να κυνηγούν το σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα παρά το γεγονός ότι δύο φορές έφθασαν ως το +5 το οποίο όμως δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν.
Οι παίκτες του Μάνταλου δεν υστέρησαν στο παιχνίδι το οποίο γνωρίζουν να παίζουν αλλά υπήρξαν δύο καθοριστικοί παράγοντες για την ήττα. Ο ένας είναι η απουσία του Ψαρόπουλου ο οποίος τραυματίστηκε στο Ηράκλειο την προηγούμενη αγωνιστική και ο άλλος είναι η αστοχία κάτω από το καλάθι και στα τρίποντα.

Η Γιώργος Μάνταλος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την ήττα αλλά εμείς θεωρούμε ότι η απουσία Ψαρόπουλου και η αστοχία από πλευράς της ΝΕΜ και η ευστοχία εκ μέρους των φιλοξενουμένων έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά της ομάδας της Αταλάντης.

Επόμενη αγωνιστική, 5/1, Πανελευσινιακός – Νεανική Εστία Μεγαρίδος

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 17-16, 21-17, 22-27

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου, Καρπάνος, Τσιρτσιμάλης
Παρατηρητής: Παπαδόπουλος
Γραμματεία: Μούλτση, Λεουτσάκος, Ντεμελής
Γιατρός: Δ. Χατζόπουλος

Νεανική Εστία Μεγαρίδος (Μάνταλος, Υφαντής): Λάκκας 20, Κοντόπουλος 2, Σπυρόπουλος 14, Χρονόπουλος, Κατσουλάκος 2, Παπαντωνάκος 4, Σάλεχ 7, Κασπίρης 8(2), Βούρτσης, Μαλούκος 11, Λούκας 6, Οικονομόπουλος

Λοκρός Αταλάντης (Ζαρονικόλας, Μελισσάρης): Ανδρέου, Μάρκου, Φωτητζόγλου 7(1), Παπαπέτρος 15(1), Πάππος, Καράλης, Μπολμάτης 3(1), Μάτος Αν. 18(2), Μάτος Αγ. 17(4), Ψάλτου 17