Σχετικά με ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάνδρας-Ειδυλλίας για την δημιουργία μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στη περιοχή και την αναφορά σας για δήθεν θετική εισήγηση της διοίκησης Δούρου.

Επικαλούμενη τα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ας γνωρίζετε τα ακόλουθα.

  • Το συγκεκριμένο θέμα, (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για τη δημιουργία μονάδας της εταιρίας PERIECO, συμπεριελήφθη αρχικά στην ημερήσια διάταξη της 15ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στις 25 Ιουλίου 2019 ως θέμα Νο30. Ο τότε Πρόεδρος, ενημέρωσε το σώμα ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Δήμο προκειμένου να δοθεί χρόνος στη Δήμαρχο να λάβει γνώση από τον αρμόδιο εισηγητή- Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα, καθώς αυτό δεν είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή πάγια πρακτική της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» και τότε ως διοίκηση και τώρα ως αξιωματική αντιπολίτευση όταν πρόκειται να συζητηθούν θέματα ΜΠΕ είναι να λαμβάνει υπόψη την άποψη των οικείων Δήμων και των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον και η ζωή των πολιτών, το θέμα αποσύρθηκε προκειμένου να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης.

-Πράγματι, το εν λόγω θέμα ανεγράφη ως Νο11 στην ημερήσια διάταξη της 16ης και τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με διοικούσα παράταξη την «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» στις 27 Αυγούστου 2019. Αυτή η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω εντάσεων που προκλήθηκαν εν όψη συζήτησης ενός έκτακτου θέματος.

Ως εκ τούτου, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα 3 πρώτα από τα 17 θέματα, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν τα υπόλοιπα (συμπεριλαμβανομένου του Νο11) λόγω διακοπής της συνεδρίασης.

  • Η νέα διοίκηση, ενέγραψε το θέμα στη 22η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 16 Οκτωβρίου 2019 ως θέμα Νο6 όπου ο εισηγητής ζήτησε την απόσυρσή του.

Είναι σαφές λοιπόν ότι το εν λόγω θέμα ΟΥΔΕΠΟΤΕ συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε θετική εισήγηση από τη Διοίκηση ΔΟΥΡΟΥ.

Είναι επίσης σαφές ότι ως Διοίκηση επιδιώκαμε να υπάρχει η γνώμη του οικείου Δήμου και των τοπικών κοινωνιών για θέματα ΜΠΕ και αρκετές φορές οι εισηγήσεις μας διέφεραν από τις εισηγήσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας έχοντας πάντα ως γνώμονα το όφελος των πολιτών, τις συνθήκες διαβίωσης τους, καθώς και την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και όχι προς όφελος συμφερόντων.

Άρα, αξιότιμοι κύριοι-ες της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Η αναφορά σας στη «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΟΥΡΟΥ» για δήθεν θετική εισήγηση υπέρ της μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Παναγιώτα Παππά
Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Αττικής
ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ