Βήμα προς τα εμπρός αποτελεί  η διασύνδεση του τμήματος ακαδημιών ποδοσφαίρου του συλλόγου Μίμας-Μικρασιατική με τις ακαδημίες της ΑΕΚ.

Την διασύνδεση καθώς και την παρουσίαση της κάρτας μέλους και της κάρτας εισιτηρίου διαρκείας του συλλόγου πραγματοποίησε ο Μίμας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου παρουσία των μελών του και οικογενειών της ακαδημίας η οποία λειτουργεί από την πρώτη στιγμή της επαναδραστηριοποίησής του.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Μανώλης Κάμπαξης, η πρωτοβουλία αυτή, δηλαδή της διασύνδεσης με την ΑΕΚ, στοχεύει στο ανέβασμα του επιπέδου των υπηρεσιών οι οποίες προσφέρονται στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Ο Μίμας είναι πλέον διασυνδεδεμένος με ένα άρτια οργανωμένο σύστημα εκγύμνασης νεαρών ποδοσφαιριστών το οποίο έχει πολλά να προσφέρει στο αγωνιστικό αλλά και στην προσωπικότητα των μελών της ακαδημίας.
Η διασύνδεση προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης μέσω μιας φιλοσοφίας η οποία διδάσκει τα παιδιά να κατανοούν το σωστό ποδόσφαιρο, να γυμνάζονται σωστά και δίνει μια άλλη οπτική γωνία του ποδοσφαίρου ώστε εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι να διαμορφώνει χαρακτήρες στο πνεύμα του ομαδικού αθλήματος, της συνεργασίας και της συνύπαρξης.
Με την πρωτοβουλία αυτή, ο Μίμας θέτει τα θεμέλια για καλύτερους αθλητές αλλά και για καλύτερα άτομα στην κοινωνία.

Εκ μέρους των ακαδημιών της ΑΕΚ μίλησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου και Ηλίας Κυριακίδης οι οποίοι μετά την παρουσίαση του προγράμματος συνομίλησαν με γονείς και παράγοντες και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με το νέο περιβάλλον.

Από το Μίμα, εκτός του προέδρου Μανώλη Κάμπαξη, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος των Ακαδημιών Νίκος Καραγιάννης, ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Γιώργος Καραμπλάκας, ο γενικός αρχηγός Μιχάλης Φιλίππου και ο βοηθός προπονητής και τερματοφύλακας της ανδρικής ομάδας Λευτέρης Μάππας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πρόσφεραν τη στήριξή τους στη νέα αυτή προσπάθεια  ο πρώην αντιδήμαρχος Μεγαρέων Βασίλης Χατζόπουλος και η εκπρόσωπος του δημοτικού συνδυασμού Μαζί με Όραμα Ελένη Μέξια.