Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγάρων – Νέας Περάμου Αντώνης Χοροζάνης υποψήφιος δήμαρχος Μεγαρέων στην πλατεία Λιτάρα το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου.
Άλλοι ομιλητές μαζί με αυτόν ήταν η Πόπη Μενιδιάτη, υποψήφια της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Γιάννη Πρωτούλη στην Περιφέρεια Αττικής και Γιάννης Τασιούλας υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Βασικό σλόγκαν της προεκλογικής καμπάνιας του ΚΚΕ είναι: “Μην ψάχνεις τη διαφορά. Κάνε τη διαφορά ψηφίζοντας ΚΚΕ”.

Και οι τρείς υποψήφιοι κάλεσαν το λαό να δώσει δύμαμη στους συνδυασμούς του ΚΚΕ και στα τρία επίπεδα ώστε να εφαρμοσθούν πολιτικές προς το συμφέρον των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, εμπροβιοτεχνών, αγροτών η στήριξη των οποίων θα ενισχίσει την πάλη και την αντιδραση προς το σύστημα.

Ο Αντώνης Χοροζάνης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανεξάρτητος υποψήφιος, όπως οι περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι Μεγαρέων ισχυρίζονται. “Όλοι έχουν κομματική εξάρτηση” είπε και ότι όλοι απεργάζονται εξελίξεις εναντίον των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.
Επέκρινε τον κ. Σταμούλη ότι η δήθεν εργασία την οποία προσφέρει ειναι εκ περιτροπής, συχνά μαύρη και όχι μόνιμη.
Επεσήμανε τη μεγάλη αύξηση στα δημοτικά τέλη την οποία επέβαλε η διοίκηση και διαφώνησε με την εξέλιξη σχετικά με τη ΔΕΥΑΜ και την ΕΥΔΑΠ κατηγορώντας όλους τους άλλους συνδυασμούς ότι ωθούν προς την ιδιωτικοποίηση του νερού, ενός φυσικού και πολύτιμου αγαθού για τον άνθρωπο.
Μεγάλη αναφορά έκανε επίσης ο κ. Χοροζάνης για τις επικείμενες και πιθανές εγκαταστάσεις στην περιοχή ορυχείων βωξίτη, του ΧΥΤΥ και του αγωγού υπερυψηλής τάσης Euroasia.

Η Αλέκα Μενιδιάτη αναφέρθηκε στην προσφά της Λαϊκής συσπείρωσης προς την ανακούφιση πλημμυροπαθών και πυροπαθών, τη θέση της ΛΣ εναντίον των ορυχείων βωξίτη και του καλωδίου. Στηρίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση σε επίπεδο Περιφέρειας θα ενισχυθεί η λαϊκή πάλη και αντίδραση προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Τασιούλας μεταξύ άλλων καυτηρίασε την πρόσφατη έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η οποία, όπως είπε, γίνεται για να πουν στο λαό ότι κάποιος από τους δύο είναι ο λιγότερο κακός ενώ στο βάθος όλες οι πολιτικές τους είναι αντιλαϊκές.
Η συμφωνία των Πρεσπών επήλθε για το συμφέρον των μονοπωλίων και την εδραίωση του ΝΑΤΟ. Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι η εν λόγω συμφωνία ενέχει κινδύνους για την Ελλάδα τια την οποία πλέον δεν υπάρχει καμία ασφάλεια αφού δεν εξασφαλίζεται καμία σταθερότητα στην περιοχή.
Ο κ. Τασιούλας ζήτησε την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων ώστε το ΚΚΕ να βγεί ενισχυμένο από την εκλογική διαδικασία.