Χαιρετίζουμε τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς από το ΠΑΜΕ,από Σωματεία και Φορείς σε όλη την Ελλάδα, όπου έστειλαν ηχηρό ταξικό μήνυμα προς το κεφάλαιο και την κυβένηση που το υπηρετεί: ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ! ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ! Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα πολιτικά τους στηρίγματα για μια ακόμη φορά επιθυμούν να βγουν από την κρίση τους φορτώνοντας τα βάρη στον λαό. Με πρόσχημα τον κοροναϊό παίρνουν μέτρα ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, στους μισθούς και στις συντάξεις, μέτρα που ήρθαν για να μείνουν! Υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το σύστημα Υγείας και Παιδείας, χτυπούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εκμεταλλεύονται τις συνθήκες «εγκλεισμού» και τις σχετικές απαγορεύσεις για να περάσουν νέους αντιλαϊκούς νόμους «χωρίς να ανοίξει μύτη».

Σ’ αυτή λοιπόν την κρίσιμη περίοδο θα κριθεί ο καθένας, ανάλογα με το «με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει». Θα υποταχτεί, θα σιωπήσει, θα στηρίξει ενεργά τα κυβερνητικά μέτρα που θα κάνουν ακόμα πιο εφιαλτική τη ζωή του λαού και των εργαζομένων ή θα αγωνιστεί ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Ο ΛΑΟΣ.

Στον Δήμο μας η δημοτική αρχή οφείλει να πάρει θέση. Θα στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και αγρότες; Θα πάρει υγειονομικά και άλλα μέτρα για τη σωστή λειτουργία των σχολείων; Για την μονιμοποίηση των καθαριστριών; Για προσλήψεις και αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες του λαού της περιοχής; Θα διεκδικήσει ένα Κέντρο Υγείας σύγχρονο, με επαρκές μόνιμο προσωπικό; Αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα;

Ή για μια ακόμη φορά θα ακολουθήσει –αυτή την κρίσιμη περίοδο- τον δρόμο της υποταγής στις προσταγές του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, που θα φέρουν βάσανα και δυστυχίες στον λαό;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα κριθούν όλοι. Και η φετινή Πρωτομαγιά έδειξε πως το ταξικό κίνημα ξέρει να τιμά τους νεκρούς του, ξέρει να παίρνει και μέτρα προστασίας. Και ξέρει ακόμη πως το καλύτερο μέτρο προστασίας απέναντι σε ένα σύστημα σάπιο, ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ! ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ! Γιατί τελικά, το ερώτημα είναι ένα: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Αντώνης Χοροζάνης